MINAS PANAGIOTAKIS Getty Images Via Afp
NHL

Montreal slavio u najvećem kanadskom derbiju, vratar imao čak 45 upisanih obrana

Najefikasniju utakmicu večeri odigrali su u Las Vegasu Golden Knightsi i Colorado Avalanche (8:4)
Piše: HinaObjavljeno: 10. listopad 2024. 10:32

Hokejaši Winnipega s uvjerljivih su 6-0 svladali domaći Edmonton na otvaranju nove sezone natjecanja u sjevernoameričkoj Nacionalnoj hokejaškoj ligi (NHL).

Oilersi, koji su prošle godine bili na jednu pobjedu od osvajanja Stanley Cupa, razočaravajuće su pred svojim navijačima u Rogers Placeu otvorili novu sezonu. Iako su imali više udaraca od Jetsa (30-20), nisu uspjeli pogoditi mrežu koju je vrlo uspješno branio Connor Hellebuyck.

Za Edmonton je kao vratar utakmicu započeo Stuart Skinner, ali je povučen s leda nakon što je u 30. minuti primio i peti pogodak. Zamijenio ga je Calvin Pickard koji je do kraja utakmice primio jedan gol, ali to nije pomoglo Oilersima koji u napadu nisu napravili ništa.

Jetsi su imali šestoricu različitih strijelaca, a Mason Appelton se iskazao i s dvije asistencije. Osim njega, golove su postizali Adam Lowry, Rasmus Kupari, Dylan Samberg, Kyle Connor i Mark Scheifele.

Istim rezultatom su i New York Rangersi slavili na gostovanju kod Pittsburgh Penguinsa. Chris Kreider je postigao dva pogotka, a po jednom su strijelci za goste bili Sam Carrick, Alexis Lafreniere, Filip Chytil i Vincent Trocheck. Igor Šestjorkin je obranio svih 29 šutova Penguinsa.

U najvećem kanadskom derbiju odigranom u Montrealu, domaći Canadiensi su s minimalnih 1-0 pobijedili Toronto Maple Leafse, a strijelac je bio Cole Caufield već u osmoj minuti. Vratar Montreala Samuel Montembeault je imao čak 45 obrana.

Najefikasniju utakmicu večeri odigrali su u Las Vegasu Golden Knightsi i Colorado Avalanche. Domaćin je slavio s 8-4 uz dva gola i dvije asistencije Rusa Ivana Barbaševa, dok je Finac Mikko Rantanen postigao tri od četiri pogotka gostujuće momčadi.

Najuzbudljivija završnica odigrana je u Vancouveru, gdje su Calgary Flamesi do pobjede 6-5 došli u produžetku, nakon što su Canucksi propustili vodstvo od 4-1 iz prve trećine. Calgary je s četiri gola u nizu došao do preokreta, da bi J. T. Miller 97 sekundi prije isteka 60. minute odveo utakmicu u produžetak.

Nakon 93 sekunde igre u dodatnom vremenu Connor Zary je donio pobjedu Flamesima.

Linker
10. listopad 2024 10:33