Erik Karlsson (lijevo)

 MICHAL CIZEK Afp
POJAČANJE ZA PENGUINSE

Najbolji obrambeni igrač NHL lige ima novi klub, u velikoj razmjeni sudjelovala tri kluba

Karlsson je prošle sezone u dresu Sharksa ostvario učinak od 25 golova i 76 asistencija
Piše: HinaObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 21:40

Osvajač Norris trofeja za najboljeg braniča američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu (NHL) prošle sezone, Šveđanin Erik Karlsson prešao je iz San Jose Sharksa u redove Pittsburgh Penguinsa u razmjeni u kojoj su uz ta dva kluba sudjelovali još i Montreal Canadiensi.

Karlsson je prošle sezone u dresu Sharksa ostvario učinak od 25 golova i 76 asistencija te tako postao tek šesti branič u povijesti NHL-a koji je upisao sezonu sa 100 ili više bodova, a prvi od Briana Leetcha iz sezone 1991/92. To mu je osiguralo i trećeg Norrisa u karijeri, prva dva je osvojio 2012. i 2015. godine, ali s obzirom na vrlo slab ostatak momčadi Sharksi se nisu plasirali u doigravanje.

Uz Karlssona, Penguinsi su u razmjeni anažirali još napadače Rema Pitlicka iz Canadiensa i Dillona Hamaliuka iz Sharksa te izbor treće runde drafta Sharksa za 2026.

U San Jose su pak stigli napadač Mikael Granlund i branič Jan Rutta iz Penguinsa, napadač Mike Hoffman iz Canadiensa te izbor prve runde drafta Pensa za 2024.

Montreal je, pak, angažirao vratara Caseya DeSmitha, braniča Jeffa Petryja i napadača Nathana Legarea iz Penguinsa te izbor druge runde drafta Pensa 2025.

Linker
04. ožujak 2024 10:04