PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
DOBRE VIJESTI IZ PEKINGA

Najmanji broj zaraženih u olimpijskom balonu zadnjh tjedan dana: Od početka Igara zabilježena 393 slučaja

Svi koji se zaraze virusom nalaze se u izolaciji u zasebnom hotelu
Piše: HInaObjavljeno: 08. veljača 2022. 11:36

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pekingu otkrili su šest novih infekcija koronavirusom u olimpijskom balonu, što je najmanji broj u zadnjih tjedan dana.

Prema riječima organizatora, u pet slučajeva radi se o sportašima ili članovima reprezentacija, a u ponedjeljak je obavljeno ukupno oko 70.000 testova.

Organizatori su u današnjem izvješću objasnili da su svi slučajevi otkriveni unutar olimpijskog balona. Sudionici Igara potpuno su odvojeni od lokalnog stanovništva, što se odnosi i na sportaše i na novinare.

Od 23. siječnja organizatori igara zabilježili su ukupno 393 slučaja zaraze. Svi koji se zaraze virusom nalaze se u izolaciji u zasebnom hotelu, a tek nakon dva negativna PCR testa u razmaku od najmanje 24 sata mogu napustiti hotel za izolaciju prije isteka desetodnevne karantene.

Do sada je 50 sportaša, uključujući trostruku osvajačicu olimpijske medalje, američku vozačicu bob Elanu Meyers Taylor, otpušteno iz svojih prostorija za izolaciju i dopušteno im je da nastave s normalnim treninzima, kao i da se natječu u svojim disciplinama ako ih nisu propustili.

Za 32 druga sportaša, poput trostrukog osvajača zlatne medalje u nordijskoj kombinaciji Nijemca Erica Frenzela i finskog hokejaša Marka Anttile, agonija izolacije se nastavlja, a Igre koje su počele u petak završavaju 20. veljače.

Linker
20. travanj 2024 06:24