Michelle Gisin je osvojila zlato, ali nije odbila čašu vina

 FABRICE COFFRINI Afp
BILO JE UZBUDLJIVO

Najupečatljivije izjave Igara: ‘Napisali su mi da pijem vino, pa sam s njima popila još jedno piće‘

Kao i svako veliko natjecanje, Zimske olimpijske igre u Pekingu donijele su mnoge heroje, ali i sjajne izjave.
Piše: HInaObjavljeno: 20. veljača 2022. 13:17

Zimske olimpijske igre u Pekingu bile su bogate uspjesima, razočaranjima i kontroverzama, a sve je sažeto u najupečatljivijim izjavama Igara.

"Zašto si odustala? Zašto si se prestala boriti? Objasni mi", trenerica Kamile Valijeve, Eteri Tutberidze, nakon slobodnog programa ruske klizačice isprekidanog padovima zbog čega je Valijeva završila kao četvrta.

"To ne ulijeva puno povjerenja u njenu okolinu, bez obzira što se dogodilo ili će se dogoditi u budućnosti, kako se možete tako ponašati prema 15-godišnjem maloljetnom sportašu?", predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach o nedostatku empatije Eteri Tutberidze prema Valijevoj.

"Trenutačno se osjećam smiješno. Imam puno pitanja. Razočarana sam i frustrirana i također znam da će postojati gomila loših komentara o tome koliko sam jadno pogriješila u proteklih nekoliko tjedana. Čudno je, ali čak se toga i ne bojim jer nemam više energije da se tome posvetim", američka kraljica alpskog skijanja Mikaela Shiffrin, proglašena zvijezdom Olimpijade, nakon trećeg pada i nakon što je ostala bez odličja.

image

Mikaela Shiffrin nije osvojila niti jedno odličje

FABRICE COFFRINI Afp

"Upravo sam imala najbolja dva tjedna u svom životu. Osjećam toliku zahvalnost i osjećaj postignuća nakon godina i godina teškog rada. To je kao da napokon udahnem svježi zrak", kineska skijašica slobodnim stilom Eileen Gu nakon osvajanja treće medalje.

"Nisam posebno uživao u emocijama Igara, ali tako sam želio pristupiti ovim utrkama, da stvarno ostanem u njima. Nisam bio tu da tulumarim, bio sam tamo da skupljam medalje", biatlonac Quentin Fillon Maillet, koji je osvojio pet medalja, uključujući dvije zlatne.

"Kad su došli rezultati, nisam mogao pročitati zaslon, ništa, sve mi je bilo potpuno zamućeno. Nisam mogao vidjeti rezultate ni poredak. Baš ništa. Samo sam zaključio da smo zlatni, čujući ljude kako vrište", Guillaume Cizeron, olimpijski prvak u plasnim parovima.

image

Guillaume Cizeron je u paru s Gabriellom Papadakis osvojio zlatnu medalju

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

"Popila sam čašu vina prije superveleslala... a nakon toga moje kolege s mi napisali na vratima: "Pij vino, skijaj brzo". Pa sam jučer s njima popila još jedno piće", Švicarka Michelle Gisin nakon pobjede u alpskoj kombinaciji i brončane medalje u super-G

"Nikad se nisam opterećivao olimpijskom medaljom. A sigurno neću ni sada", skijaš Clément Noël, koji je osvojio zlato u slalomu

"Volio bih da sam na 80 posto svojih sposobnosti. Od maksimalnih 10, svojoj kondiciji dajem ocjenu 5,5. Ne mogu saviti koljeno", talijanska skijašica Sofia Goggia nakon što je tri tjedna nakon teškog pada osvojila srebro u spustu

"Svi su mislili da neću postići puno u svom životu, u svojoj karijeri. Uvijek sam osjećao potrebu da nešto dokažem i radim to iznova i iznova, to je ono na što sam ponosniji", američka snowboard legenda Shaun White nakon posljednjeg natjecanja u karijeri.

image

Shaun White je u Pekingu 'odradio' svoje posljednje veliko natjecanje

BEN STANSALL Afp

"Ako želite osobno prisustvovati mojim treninzima, molim dobrodošli ste. (...) Nakon što vidite kako treniramo, vi i vaši čitatelji više si nećete postavljati ova pitanja", Rus Aleksander Bolšunov, trostruki olimpijski pobjednik u skijaškom trčanju, o sumnjama uzrokovanim njegovim nastupima.

"Kada postoje zločini u vezi s ljudskim pravima u zemlji i loš stav o pravima LGBTQ-a, MOO mora riješiti to", britanski skijaš slobodnog stila Gus Kenworthy

"Karantenu nije bilo lako izdržati. Bilo je to puno iscrpljujućih dana, posebno psihički. Ne bih to nikome poželio", njemački umjetnički klizač Nolan Seegert, u izolaciji nakon što je bio pozitivan na Covid-19

Linker
20. svibanj 2024 17:37