Mikaela Shiffrin nije uspjela ostvariti zacrtane ciljeve na ZOI u Pekingu

 FRANCOIS-XAVIER MARIT Afp
IMALA JE VELIKA OČEKIVANJA

Nastavlja se noćna mora Mikaela Shiffrin: ‘Osjećam veliko razočaranje, pritisak je bio velik, ali...‘

Nakon što je ispala u prvoj vožnji veleslaloma, Amerikanka je isto napravila i u slalomu
Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2022. 07:27

Nastavlja se "noćna mora" jedne od najboljih skijašica svih vremena Amerikanke Mikaele Shiffrin (26) na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Nakon što je u ponedjeljak promašila vrata i ispala u prvoj vožnji veleslaloma, Shiffrin je slično napravila i u slalomu ne uspjevši završiti već drugu utrku zaredom na ZOI. Shiffrin je već nakon sedam, osam sekundi napravila veliku pogrešku i odustala.

Amerikanka je u karijeri ostvarila čak 73 pobjede u Svjetskom kupu, pri čemu 47 u slalomu, u Sočiju je osvojila olimpijsko zlato u slalomu, a četiri godine kasnije u Pjongčangu i zlato u veleslalomu, no u Pekingu za sada nema sreće.

"Osjećam stvarno veliko razočaranje", rekla je Shiffrin novinarima.

"Cijela moja karijera me naučila da vjerujem u svoje skijanje. Naravno da je pritisak bio velik, ali to mi se nije činilo najvećim problemom danas," kazala je.

Shiffrin je u Sočiju osvojila zlato u slalomu sa 18 godina i 345 dana postavši najmlađa slalomska prvakinja u povijesti olimpijskog alpskog skijanja. Četiri godine kasnije u Pjongčangu je bila četvrta u slalomu, a u Pekingu je ostala bez slalomskog plasmana.

"Nije smak svijeta i glupo je toliko brinuti, ali moram si postaviti mnogo pitanja," dodala je četverostruka svjetska slalomska prvakinja.

Shiffrin je krenula u Kinu s velikim očekivanjima, a legendarna američka skijašica Lindsey Vonn smatrala je kako bi Shiffrin mogla osvojiti medalje u svim disciplinama.

Bivša olimpijska pobjednica u spustu Vonn brzo je pružila podršku svojoj sunarodnjakinji.

"Ovo neće pokvariti njezinu fantastičnu karijeru i ono što još može i što će postići u budućnosti. Drži glavu visoko", napisala je na Twitteru.

Njemica Lena Duerr, koja vodi nakon prve vožnje, kazala je kako je rijetkost vidjeti Shiffrin da tako rano ispada iz borbe za odličje.

"Vrlo je neobično da Mikaela ispada ovako rano, prvo u veleslalomu i sada u slalomu, očito nešto nije u redu", rekla je.

"Ona je toliko puta pobijedila, i u Pekingu je bila glavni favorit i mislim da to ostavlja traga, čak i na nekoga poput Mikaele," dodala je Duerr.

Linker
23. travanj 2024 18:04