Jarl Magnus Riiber

 KOJI ITO The Yomiuri Shimbun Via Afp
MORA U IZOLACIJU

Neposredno uoči Zimskih olimpijskih igara na koronu pozitivan test dobio izraziti favorit za zlato

Za 24-godišnjeg kombinatorca sada slijedi utrka s vremenom...
Piše: HinaObjavljeno: 03. veljača 2022. 14:38

Norvežanin Jarl Magnus Riiber, najveći favorit za zlato u natjecanju nordijskih kombinatoraca na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, pozitivan je na koronavirus, objavila je norveška novinska agencija NTB u četvrtak.

Riiber je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa u posljednje tri sezone te bio vodeći u ovoj sezoni dok nije doživio ozljedu leđa. Za 24-godišnjeg kombinatorca sada slijedi utrka s vremenom, jer mora u izolaciju iz koje može izaći tek nakon dva uzastopna negativna rezultata na PCR testiranju.

Prvo natjecanje kombinatoraca, koje uključuje skokove na standardnoj skakaonici i trkačku dionicu na 10 km, na rasporedu je sljedeće srijede pa Norvežanin još uvijek nije službeno izbačen iz konkurencije, a zasigurno će se oporaviti za natjecanje na velikoj skakaonici te u trčanju na 10 km, koje je na rasporedu 15. veljače.

Šest hokejašica u izolaciji

Šest ruskih hokejašica je u izolaciji nakon što su bile pozitivne na koronavirus, objavila je u četvrtak ruska novinska agencija TASS.

Ruska ekipa je u četvrtak trenirala bez tih šest igračica, a prvu utakmicu na olimpijskom turniru igrat će u petak protiv Švicarske.

"Nitko nije u kontaktu s nikim u olimpijskom selu, nitko ne ide nigdje. Svi su u svojim sobama, hrana nam se donosi, a sobe napuštamo samo kada se idemo testirati. Nije nam dozvoljeno ni koristiti lift, svi idu stepenicama", izjavio je trener ruskih hokejašica Jevgenij Bobariko.

Linker
27. travanj 2024 20:39