DAMIR KRAJAC Cropix
BEZ SLAVLJA U UTRINAMA

Ništa od slavlja. Hrvatske hokejašice doživjele poraz u drugom kolu Svjetskog prvenstva

Nakon dvije utakmice Hrvatice imaju jedan bod
Piše: HinaObjavljeno: 12. ožujak 2024. 22:41

Hrvatska ženska reprezentacija u hokeju na ledu doživjela je poraz u drugom kolu Svjetskog prvenstva skupine III A, a u utakmici odigranoj u Admiral Ice Domeu u zagrebačkom naselju Utrine izabrana vrsta Rumunjske je slavila s 4:2 (2:1, 1:0, 1:1).

Edit Szekeres je dovela Rumunjke u vodstvo u 10. minuti. Pet minuta poslije izjednačujući pogodak za Hrvatsku postigla je Noa Matak. No, Rumunjke su samo 38 sekundi poslije ponovno došle do prednosti golom Aline Opree.

Jedini pogodak u drugoj trećini postigla je Julia Bende u 38. minuti pa je Rumunjska u zadnjih 20 minuta dvoboja ušla s dva gola prednosti.

Laura Vukelić je u 42. minuti postigla pogodak za smanjenje zaostatka na 2-3. Konačnih 4:2 postavila je u 48. minuti Edit Szekeres svojim drugim pogotkom u ovom dvoboju, a tome je dodala i jednu asistenciju, čime je stekla status najbolje igračice na utakmici.

U ostalim utakmicama drugog kola Srbija je s 3:1 pobijedila Bugarsku, a istim je rezultatom Ukrajina bila bolja od Litve.

Nakon dva kola Ukrajina i Rumunjska imaju maksimalnih šest bodova. Srbija je treća s tri boda, a Litva četvrta s dva. Hrvatska je na petom mjestu s jedim bodom, a bez ijednog boda je Bugarska.

Sutra je za hokejašice slobodan dan, a u četvrtak (19.30 sati) će reprezentacija Hrvatske igrati protiv Bugarske. Pobjeda u tom dvoboju najvjerojatnije donosi opstanak u ovoj diviziji.

Linker
24. travanj 2024 18:55