Mikaela Shiffrin slavi svoju 84. pobjedu u Svjetskom kupu

 Marco Bertorello/AFP
VELESLALOM U KRONPLATZU

Nitko je ne može zaustaviti: Mikaela Shiffrin juri prema apsolutnom rekordu, Zrinka prekinula neugodan niz

Hrvatska je skijašica osvojila 25. mjesto i ubrizgala si malu dozu samopouzdanja uoči SP-a
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 25. siječanj 2023. 14:48

Nema kraja dominaciji Mikaele Shiffrin. Američka je skijašica u Kronplatzu dokazala da je trenutačno nedodirljiva u veleslalomu i reprizirala pobjedu koja ju je dodatno približila Ingemaru Stenmarku. Shiffrin je sada na 84 pobjede, dvije manje od velikog Šveđanina, i gotovo je sigurno da će do kraja sezone postati apsolutna rekorderka Svjetskog kupa.

Razlika u odnosu na konkurentice u srijedu je bila još izraženija nego dan ranije. Shiffrin je slavila sa 82 stotinke boljim vremenom od Norvežanke Ragnhild Mowinckel, dok je treće mjesto osvojila Šveđanka Sara Hector (+1.19). Lara Gut-Behrami i Federica Brignone, koje su jučer stajale na postolju, ovaj put su se morale zadovoljiti petim, odnosno osmim mjestom.

Razloga za zadovoljstvo ima i Zrinka Ljutić. Prije svega zato jer je prekinula neugodni niz od tri uzastopna izlijetanja, a onda i zato jer je drugi put u karijeri upisala veleslalomske bodove u Svjetskom kupu. Zagrepčanka je osvojila 25. mjesto i ubrizgala si malu dozu samopouzdanja uoči Svjetskog prvenstva koje za dva tjedna počinje u Courchevelu i Meribelu.

Prije toga, skijašice će odraditi još jedan vikend tehničkih disciplina. U subotu i nedjelju u Špindlerůvom Mlýnu čekaju ih dva slaloma.

Kronplatz, veleslalom (Ž), rezultati:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 2:03.28

2. Ragnhild Mowinckel (Nor) +0.82

3. Sara Hector (Šve) +1.19

4. Petra Vlhová (Svk) +1.37

5. Lara Gut-Behrami (Švi) +1.38

...

25. Zrinka Ljutić (HRV) +3.75

Odustale: Bassino, Tviberg, Bucik, Gasienica-Daniel...

Sljedeća utrka: Špindlerův Mlýn, slalom, subota (9.30/12.30)

Linker
29. siječanj 2023 14:01