Mislav Rosandić

 WU WEI/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Wu Wei/Xinhua News/Profimedia
VELIKI USPJEH

Olimpijska medalja stiže u glavni grad Hrvatske! Zagrepčanin iz Selske ulice osvojio broncu sa Slovačkom

Rosandić je s 13 godina napustio rodni Zagreb i preselio u Slovačku zbog treniranja i napredovanja
Piše: H. Slišković/JLObjavljeno: 19. veljača 2022. 16:36

U zagrebačku Selsku ulicu dolazi medalja sa Zimskih olimpijskih igara u Tokiju. Hokejaš na ledu Mislav Rosandić (27) je sa suigračima iz slovačke reprezentacije osvojio brončano odličje, prvo olimpijsko za Slovačku otkako su se odvojili od Češke.

Slovaci su dominirali protiv Slovačke u utakmici za 3. mjesto i na kraju pobijedili s uvjerljivih 4-0 (Slafkovsky 24., 59., Takač 33.-PP, Regenda 59.). Rosandić je bio na ledu kada je Slovačka s igračem više postigla pogodak za 2-0. Zanimljivo, bio je to tek prvi pogodak Slovačke na turniru s igračem više, a igrali su već sedmu utakmicu. Protiv Švedske je Mislav Rosandić proveo 17 minuta u igri.

Rosandić je s 13 godina napustio rodni Zagreb i preselio u Slovačku zbog treniranja i napredovanja u hokeju na ledu. Sa 16 je dobio i slovačko državljanstvo i za reprezentaciju počeo igrati u mlađim kategorijama. Prošle godine je debitirao na Svjetskom prvenstvu, a prije dva tjedna "upao" na popis slovačkih reprezentativaca za Peking nakon što je jedan od suigrača otpao zbog korone.

Linker
23. travanj 2024 15:49