Daniel Andre Tande

 Filip Radwanski/zuma Press/profimedia
GOTOVA KARIJERA

Olimpijski prvak doživio nesreću na Planici, zbog straha završava karijeru: ‘Vrijeme je za rastanak‘

Nakon nesreće na slovenskoj skakaonici, Tande je bio u komi
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2024. 13:50

Daniel-André Tande, višestruki svjetski prvak i vlasnik olimpijskog zlata u skijaškim skokovima, odlučio je završiti karijeru. Tande se još uvijek oporavlja od teških posljedica ozbiljnog pada, što je i razlog njegovog povlačenja.

Gotovo pet mjeseci prije domaćeg Svjetskog prvenstva u Trondheimu, 30-godišnjak je putem Instagrama objavio svoje povlačenje. Otkrio je da još uvijek psihički pati od posljedica teškog pada koji se dogodio u Planici 2021. godine.

image

Karoline Gubberud Lobben i Daniel-André Tande

Geir Olsen/ntb Scanpix/profimedia

Nakon nesreće na slovenskoj letaonici, koja slovi za jednu od najopasnijih na svijetu, Tande je bio u komi nekoliko dana.

- Morao sam shvatiti da mi skakanje sada izaziva više straha nego radosti. Uvijek sam govorio da je u ovakvom trenutku vrijeme za rastanak - rekao je Tande.

Tande je osvojio olimpijsko zlato s norveškom reprezentacijom u Pyeongchangu 2018. Iste godine, vlasnik osam pobjeda u Svjetskom kupu proslavio je i svoj najveći pojedinačni uspjeh kada je u Oberstdorfu postao svjetski prvak u skijaškim letovima. Tande je s timom osvojio i tri zlata na Svjetskom prvenstvu.

Linker
12. rujan 2024 13:56