ETHAN MILLER Getty Images Via Afp
NHL

Prednost za Las Vegas i Carolinu: Nijemac briljirao s četiri gola, no ni to nije bilo dovoljno za pobjedu

Plasman u finale Zapada izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede
Piše: HinaObjavljeno: 04. svibanj 2023. 09:07

Hokejaši Vegas Golden Knightsa poveli su sa 1:0 u pobjedama protiv Edmonton Oilersa u dvoboju drugog kruga doigravanja Zapadne konferencije NHL lige iako je njemački napadač u redovima Oilersa Leon Draisatl postigao čak četiri pogotka na susretu.

Draisaitl (3:56) je postigao prvi pogodak na susretu nakon manje od četiri minute iskoristivši situaciju s igračem više i dodavanje Connora McDavida nakon udarca Evana Boucharda, no Oilersi su prednost držali tek 40 sekundi jer je Ivan Barbašev (4:36) vrlo brzo "probio" Stuarta Skinnera na gostujućim vratima. Michael Amadio (9:54) je iz protunapada sredinom prve trećine pogodio za prvo vodstvo domaćih da bi kapetan Mark Stone (18:23) iskoristio situaciju s igračem više za 3:1. Draisaitl (19:49) je snalažljivim golom 11 sekundi prije isteka prve trećine smanjio na 3:2, a nakon što u drugih 20 minuta nije bilo pogodaka Draisaitl (41:35) svojim drugim golom s igračem više na ledu početkom trećeg dijela poravnao na 3:3. No, upravo kao i na početku utakmice, Barbaševu (42:36) nije trebalo dugo da anulira taj gol, on je svojim drugim pogotkom samo 1:01 minuta kasnije vratio prednost na stranu domaćih da bi Chandler Stephenson (43:26) 50 sekundi potom povisio na 5:3. Draisaitl (48:33) je iz brze akcije vratio nadu Oilersima, ali u samoj završnici gosti su dobili isključenje pa su izvlačenjem vratara s leda uspjeli tek brojčano se poravnati po broju klizača na ledu što su domaći iskoristili i pogotkom Jacka Eichela (59:26) u praznu mrežu postavili konačni rezultat.

Druga utakmica ovih suparnika igrat će se u noći sa subote na nedjelju također u Las Vegasu, a plasman u finale Zapada izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Daleko manje napeto bilo je u prvoj utakmici Carolina Hurricanesa i New Jersey Devilsa u kojoj su domaći slavili sa 5:1. U prvoj trećini Carolinu su do vodstva 2:0 odveli Brett Pesce (9:41) i Seth Jarvis (14:43), dok su Devilsi u tom periodu uputili tek jedan udarac u okvir gola suparnika. Nakon što je Jesperi Kotkaniemi (21:55) početkom druge trećine pogodio za 3:0, gostujući trener Lindy Ruff odlučio se za promjenu vratara i s leda povukao junaka pobjede protiv New York Rangersa u prvom krugu Akiru Schmida, no niti to nije pomoglo. Nathan Bastian (25:02) doduše je smanjio na 3:1, ali je Brady Skjei (50:17) snažim udarcem s plave linije sredinom treće trećine pogodio za 4:1 da bi Jesper Fast (56:44) pogodio praznu mrežu za konačnih 5:1.

Druga utakmica Hurricanesa i Devilsa igrat će se u noći s petka na subotu također u Raleighu.

Linker
27. travanj 2024 21:54