Jacob King/PA Images/Profimedia
UKLJUČILA SE POLICIJA

Prijetnje za hokejaša koji je nehotice ubio suparnika: ‘Čovjek je u šoku‘. Oglasila se zaručnica preminulog

‘Bila je to prava tragedija, ali on nije kriv. Užasno trolanje mora prestati‘, poručila je jedna navijačica
Piše: SNObjavljeno: 30. listopad 2023. 14:40

Strašna nesreća u kojoj je bizarno preminuo nesretni hokejaš Adam Johnson (29) i dalje puni medijske stupce na Otoku. Johnson je smrtne ozljede zadobio u utakmici njegovih Nottingham Panthersa i Sheffield Steelersa nakon što mu je Matt Petgrave nehotice prešao oštrom klizaljkom preko vrata nakon međusobnog sudara.

Nesreća se odigrala u utakmici britanskog Challenge kupa pred 8000 navijača koji su ostali zgroženi onime što su vidjeli. Johnson se nakon sudara uspio podići, ali samo kratkotrajno.

Nakon tragičnog događaja Petgrave se našao na udaru putem društvenih mreža. Njegovi profili zatrpani su uvredama, pa čak i prijetnjama. Za to vrijeme policija istražuje okolnosti u kojima se nesreća dogodila.

‘Šanse da se to dogodi su jedan naprama milijun. Petgrave je u šoku zbog svega što se dogodilo. Bila je to prava tragedija, ali on nije kriv. Užasno trolanje mora prestati‘, napisala je Tina Taylor, navijačica Panthersa.

‘Ono što se dogodilo je užasno, nije bilo zle namjere‘, napisala je Julie Whitnum, druga navijačica Panthersa.

Oglasila se i Hazel Woods, koja je s tribina svjedočila tragediji:

‘Ono što se dogodilo je užasno, ne mogu tu sliku izbaciti iz glave. To je kao noćna mora iz koje se ne mogu probuditi. Bila je to prava tragedija u kojoj nitko nije kriv‘, napisala je Woods.

‘Vidjeti kako se Petgrave slomio od traume i šoka je užasno. Ne mogu ni zamisliti kako se osjeća‘, napisala je anonimna mama 17-godišnje gledateljice.

Petgrave je rođen u Torontu, a u redove Steelersa stigao je na ljeto prošle godine iz čeških Dunamo Pardubica.

Iako je Johnsonu trenutno ukazana liječnička pomoć, te je prevezen u bolnicu, nisu ga uspjeli spasiti. Njegova zaručnica Ryan Wolfe odala mu je počast putem Instagrama. Uz zajedničku fotografiju napisala je: ‘Moj dragi, dragi anđele. Vječno ćeš mi nedostajati, uvijek ću te voljeti.‘

Nakon Johnsonove smrti skupljeno je 12.000 funti pomoći za njegovu obitelj putem fondacije ‘GoFundMe‘.

Linker
01. ožujak 2024 17:41