STR Afp
TALIJANI ODAVNO STIGLI

Primopredaja domaćinstva Olimpijskih igara bit će vrlo skromna: ‘Proslava čovječanstva je zamrznuta!‘

Neće biti ništa slično londonskom autobusu ili tadašnjem japanskom premijeru odjevenom kao Super Mario...
Piše: HinaObjavljeno: 18. veljača 2022. 13:18

Dok su prošle ceremonije primopredaje olimpijskog domaćinstva na kraju Igara bile blistave i spektakularne, kao što je to bio slučaj za Olimpijske igre u Londonu 2012, Pekingu 2008. ili Tokiju 2020., Zimske olimpijske igre u Milanu i Cortini priredit će skromnu predstavu u Pekingu.

Neće biti ništa slično londonskom autobusu na kat ili tadašnjem japanskom premijeru Shinzo Abeu. odjevenom kao Super Mario, kada domaćini sljedećih Zimskih igara 2026. dobiju olimpijsku zastavu tijekom ceremonije zatvaranja Igara u Pekingu u nedjelju.

"Primopredaja je vrlo nezgodna stvar u završnoj ceremoniji jer mora sadržavati poruku budućih Igara", rekao je za Reuters kreativni producent ceremonije primopredaje Marco Balich.

Veteran sa čak 16 olimpijskih i paraolimpijskih ceremonija, Balich je rekao da će ovaj put kratka osmominutna emisija impresionirati vizualno jakom porukom.

"COVID je na vrlo težak način utjecao na Tokio 2020. i Peking. Proslava čovječanstva je zamrznuta", rekao je Talijan. "Milano-Cortina kao sljedeće Zimske olimpijske igre mogu vratiti radost okupljanja ljudi"

Milan, velegrad na sjeveru Italije i Cortina, planinski grad u Dolomitima također će nastojati istaknuti potrebu da buduće Igre budu održivije.

Umjesto stotina plesača i parade sambe kao na primopredaji Rio de Janeira 2106 u Londonu 2012. godine, talijanski će domaćini imati samo šest osoba.

"Primopredaja zastave sastoji se od samo šest osoba, vrlo malih, na LED podu unutar stadiona Bird's Nest. Stvorili smo signal svijetu s dvoje male djece koja rotiraju divovski globus u središte iznad ledenog jezera koje puca, što predstavlja krhkost svijeta, a zatim se grle", rekao je Balich.

Rekao je da predstavljaju industrijsko središte sjeverne Italije, financijsku moć zemlje i ljepotu prirode u Dolomitima.

Čak i planiranje i kreiranje ceremonije bilo je izazovno u vrijeme pandemije jer su Balichove kolege poslane u Peking dva mjeseca unaprijed kako bi ostali u karanteni.

Linker
01. svibanj 2024 17:16