Jevgenij Malkin ostaje u klubu iduće četiri godine

 BARBORA REICHOVá/CNC/PROFIMEDIA Barbora Reichová/Cnc/Profimedia
OSTAJE U PITTSBURGU

Ruska hokejaška zvijezda Jevgenij Malkin ostaje još četiri godine u Penguinsima, zaradit će pravo bogatstvo

‘Ostat će zapampćen kao jedan od najboljih igrača u povijesti NHL-a‘, rekao je Ron Hextall
Piše: HinaObjavljeno: 13. srpanj 2022. 09:54

Ruska hokejaška zvijezda Jevgenij Malkin (35) produžio je ugovor s Pittsburgh Penguinsima na još četiri godine, odnosno do ljeta 2026. Vrijednost novog ugovora je 24.4 milijuna dolara.

"Jevgenij je generacijski talent koji će ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača u povijesti NHL-a", rekao je generalni menadžer Penguinsa Ron Hextall nakon potpisivanja ugovora.

Malkin je u NHL ligu stigao kao drugi izbor na NHL draftu 2004. godine te je svih svojih 16 dosadašnjih sezona proveo u Pittsburghu s kojim je osvojio tri naslova prvaka (2009, 2016, 2017). Godine 2009. osvojio je Conn Smythe trofej namijenjen najkorisnijem igraču doigravanja, dok je u sezoni 2011/12. osvojio Hart Memorial trofej kao najkorisniji igrač ligaškog dijela sezone.

Tijekom karijere dva je puta bio igrač s najviše upisanih bodova (golovi+asistencije) u sezoni, a dosada je ukupno postigao 444 gola uz 702 asistencije u ligaškom dijelu te 67 golova i 113 asistencija u doigravanju. S takvim učinkom je drugi najbolji igrač Penguinsa u ovoj generaciji, odmah iza velikog Sidneya Crosbyja koji je u ligu stigao godinu dana kasnije.

No, zbog problema s ozljedom koljena Malkin je u posljednje dvije sezone odigrao tek 74 utakmice u ligaškom dijelu, a kako je i momčad u posljednje četiri sezone uvijek ispadala u prvom krugu doigravanja pojavile su se glasine kako u Pittsburghu nemaju namjeru uz Crosbyja zadržati i Malkina te da bi veliki Rus mogao postati slobodan igrač. Ipak, ispostavilo se kako su te glasine bile lažne.

Linker
19. travanj 2024 21:04