Aleksander Ovečkin

 ALEXANDER VILF Sputnik Via Afp
JASAN STAV

Ruski velikan, jedan od najboljih svih vremena, poslao snažnu antiratnu poruku iako je nekad podržavao Putina

‘Osobno nikome ne želim takvo zlo, nikome ne želim rat i nikome ne želim smrt...‘
Piše: HinaObjavljeno: 26. veljača 2022. 10:35

Određeni ruski sportaši javno istupaju povodom ruske invazije na Ukrajinu te prizivaju prestanak rata i mir na tim prostorima. Posljednji u nizu bio je 36-godišnji Aleksander Ovečkin.

Jedan od najboljih ruskih hokejaša na ledu svih vremena, kao i jedan od najboljih ruskih sportaša u njenoj povijesti, pozvao je sve riječima „molim vas, prestanite s ratom“ na konferenciji za novinare u Philadelphiji gdje će gostovati njegov Washington tijekom subote.

"Bez obzira koje su zemlje u ratu, Rusija, Ukrajina ili bilo tko drugi, mislim da bi trebali živjeti u svijetu mira. Nikada neću i ne mogu podržavati rat“, rekla je velika zvijezda NHL lige.

No, Ovečkin je tijekom bliske prošlosti podržavao sadašnjeg ruskog predsjednika Vladimira Putina te se pozitivno izjašnjavao o njemu na društvenim mrežama.

"On je moj predsjednik. No, kako sam i ranije govorio, ja nisam političar. Sportaš sam i gledam svoja posla, ali se nadam da će sve te strahote završiti. Nemam kontrolu toga što se tamo događa, teška je situacija u svakom smislu. Osobno nikome ne želim takvo zlo, nikome ne želim rat i nikome ne želim smrt“.

Linker
25. srpanj 2024 17:03