Alexandra Trusova nije bila zadovoljna srebrnom medaljom

 Ulrik Pedersen/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
NIJE SE MOGLA SUZDRŽATI

Ruskinja napravila scenu kakva se ne pamti! Uzela srebro pa doživila slom! ‘Mrzim sve ovo, ma neću više...‘

Alexandra Trusova nije se pomirila sa drugim mjestom, a u naletu bijesa je čak najavila i kraj
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2022. 07:55

Novi skandal na ZOI u Pekingu ovoga je puta prouzročila ruska klizačica. Iako je njena ekipa, koja nastupa pod zastavom i himnom Ruskog olimpijskog saveza, osvojila srebrnu medalju, Alexandra Trusova nije se mogla suzdržati i najavila je čak i kraj karijere.

Trusova je osvojila srebro iza njene sunarodnjakinje Anne Scherbakove, a kamere su ulovile njenu neočekivanu reakciju.

"Pa svi imaju medalju, baš svi, osim mene! Mrzim sve ovo. Ne želim ići na dodjelu medalja. Svi imaju zlato, osim mene. Nikada više neću... nikada...", rekla je Ruskinja nakon utrke.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Iako nije završila rečenicu, dobar dio medija je prenio kako je htjela reći da neće više klizati. Nakon svega, novinari su ju pitali znače li njene riječi da je odlučila okončati karijeru, a Trusova je kratko odgovorila: "Vidjet ćemo".

Rusi su već bili u fokusu na ovim igrama, ali i prije njih. Zbog dopinga im je zabranjen nastup pod ruskom zastavom pa nastupaju pod zastavom Saveza, a proteklog tjedna je njihova 15-godišnja sportašica Kamila Valieva pala na doping testu.

Ruska antidopinška agencija ju je suspendirala da bi ju nakon žalbe disciplinska komisija ipak vratila u natjecanje. Na to su žalbe uložili Međunarodni olimpijski odbor, Svjetska antidopinška agencija i Međunarodni savez klizača pa je slučaj završio pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS).

image

Kamila Valieva se branila da je slučajno uzela djedov lijek

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Valijeva je u svoju obranu rekla kako je slučajno popila tablete za srce koje koristi njezin djed i tako unijela nedozvoljene supstance. Sud joj je na kraju dozvolio da se natječe.

"Ovi protekli dani su mi bili jako teški. Kao da nemam više emocija. Sretna sam što ću ipak klizati, ali sam istovremeno emocionalno umorna", kazala je Valijeva za rusku TV.

Linker
20. travanj 2024 21:39