Mikaela Shiffrin

 PIERRE TEYSSOT/Afp
NEUGODNA SITUACIJA

Shiffrin poručila treneru da ga na kraju sezone više ne treba, on odmah otišao kući: ‘Šok je da se tako pokupio‘

Velika američka skijašica nije planirala da će se priča rasplesti baš na taj način
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 15. veljača 2023. 17:07

Mikaela Shiffrin je usred Svjetskog prvenstva objavila kako prekida dugogodišnju suradnju s trenerom Mikeom Dayom. Nije to baš uobičajeno, zapravo nije uopće, ali velika američka skijašica i nije planirala da će se priča rasplesti baš na taj način.

Shiffrin je, naime, obavijestila trenera kako nakon sezone želi nastaviti s novom ekipom, ali njemu nije palo na pamet odraditi sezonu do kraja, nego se odmah pokupio sa SP-a i otišao kući.

- Mikaela želi neke stvari raditi drukčije od iduće sezone, želi novi izazov i to je rekla Dayu, a on je odlučio da odmah odlazi kući. Za mene je šok da se tako pokupio - izjavio je za Associated Press direktor američkih reprezentacija Patrick Riml.

Shiffrin je objavila priopćenje u kojem se zahvalila treneru za sedam godina suradnje, a s njom ostaje Mark Mitter, koji je imao ulogu pomoćnog trenera. Poznato je da Shiffrin godinama ima zapravo potpuno svoju ekipu, koja funkcionira unutar američke reprezentacije, a u kojoj je i njezina mama Eileen.

Iako je "preko noći" ostala bez tenera, iz američke reprezentacije su odmah objavili kako će sve napraviti da to ne osjeti do kraja sezone.

- Imamo puno ljudi koji mogu pomoći Mikaeli i s treninzima i svim informacijama koje joj trebaju za utrku. Imat će maksimalnu podršku, a zajedno ćemo odlučiti u kojem smjeru ćemo ići dalje - rekao je Paul Kristofic, glavni trener američke ženske reprezentacije.

Linker
01. svibanj 2024 08:22