ANTHONY WALLACE Afp
NAJBIZARNIJA UTAKMICA

Skandal pod maskama kakav se na pamti na Olimpijskim igrama: ‘Ovo nema smisla, to je jednostavno nemoguće!‘

Susret hokejašica na ledu nije mogao početi dok igračice ispod kaciga nisu stavile maske.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. veljača 2022. 08:18

Zimske olimpijske igre u Pekingu doista se odvijaju u kontroverznim okolnostima, uglavnom zbog korona mjera. Tako je danas odigran jedan od najneobičniju susreta u povijesti sporta. Naime, na turniru hokejašica odigran je meč između Kanade i Rusije, a obje su ekipe ispod zaštitnih kaciga imale - maske.

Susret skoro uopće nije odigran jer je Kanada isprva inzistirale na svježim PCR testovima ruskih igračica. Potom je pronađen kompromis tako da obje ekipe igraju, ali s medicinskim maskama na licu. Kanada je bezuvjetno bila protiv toga da Ruskinje igraju bez maski.

image
ANTHONY WALLACE Afp

Počasni predsjednik Međunarodne hokejaške federacije Rene Fasel oštro je reagirao na takav rasplet, nazivajući ga "skandaloznim".

"Ne znam ni kako to komentirati. Ne razumijem što se zapravo događa. Ne vidim da je moguće igrati hokej pod medicinskim maskama. To nema smisla. Ne mogu zamisliti kako možete igrati takav sport noseći maske. To je jednostavno nemoguće", rekao je Fasel.

image
ANTHONY WALLACE Afp

Na kraju je Kanada pobijedila sa 6-1, a ruske hokejašice su skinule maske u zadnjoj trećini, dok su Kanađanke nastavile nositi svoje.

Linker
26. travanj 2024 20:40