Danijel Kolombo
 

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
HOKEJ NA LEDU

Šteta zbog poraza protiv Srbije, ali u Beograd idemo izboriti plasman u Diviziju 1

Svaka čast našima za pobjedu nad Poljskom, no ako ćemo biti realni bila je to sportska nepravda
Piše: Filip VidakovićObjavljeno: 18. siječanj 2024. 12:49

FILIP VIDAKOVIĆ

Tekuća sezona 23/24 nije najbolje krenula za naše reprezentativne selekcije. Dok je U-20 izabrana vrsta više manje očekivano ispala iz Divizije 1 skupine B, seniori su podbacili ne prošavši prvi krug kvalifikacija za Zimske olimpijske igre 2026. u Milanu.

Generalni menadžer reprezentacije smatra da ispadanje mlade reprezentacije nije iznenađujuće.

- Realno, to su daleko ozbiljnije ekipe od nas. Istina, mi imamo jako dobru generaciju, ali problemi s ledom u Zagrebu doveli su do toga da je igračima koji igraju doma kronično nedostajalo treninga i utakmica. To se na ovom nivou ne može sakriti. S druge strane igrači koji igraju vani bili su odlični, vidi se da su u punom trenažnom procesu za razliku od domaćih.

Pobjeda nad Poljskom spada u pravi podvig, koji nažalost nije kapitaliziran. Hrvatska je zadnjeg dana izgubila od Estonije, dok su Poljaci dobili demotivirane Talijane i tako naše gurnuli u niži rang.

- Svaka čast našim igračima za pobjedu nad Poljskom, no ako ćemo biti realni bila je to sportska nepravda. Naime, Poljaci su toliko kvalitetnija momčad da bi nas pregazili da se kojim slučajem igrala još jedna utakmica.

Seniori su podbacili u olimpijskim kvalifikacijama. Srbija nas je zaustavila u prvom krugu.

- Srbi su nas zasluženo dobili, no i dalje smatram da nisu bolja momčad od nas. Glavna razlika je što su njihovi seniori u punom trenažnom procesu za razliku od naših. Šteta, jer prolaskom u drugi krug dobili bi tri jake utakmice u veljači koje bi nam poslužile kao priprema za Svjetsko prvenstvo Divizije 2 skupine A koje u travnju igramo u Beogradu. Tamo ćemo tražiti promociju u Diviziju 1, no da će biti teško – bit će. Pogotovo ako nećemo imati Rendulića na raspolaganju.

U ovom sivilu ima i pozitivnih stvari...

- Medveščak je na putu oporavka. Gradnja klizališta u Utrinama ide prema planu, te postoji mogućnost da bude spremno već ove sezone.

Kako klub stoji glede možebitnog nastupa u Alpskog ligi?

- To je ozbiljan projekt za koji nam treba oko 500.000 eura po sezoni. Osim toga, moramo napraviti selekciju među domaćim igračima da vidimo tko to može i želi igrati, jer Alpska liga zahtjeva 100%-ni profesionalizam i predanost hokeju. Ono što sigurno nećemo jest dovesti 20 stranaca kao u doba EBEL-a i(li) KHL-a, jer onda nismo napravili ništa – završne su riječi Kolomba.

Linker
09. travanj 2024 00:05