RONALD GORSIC/CROPIX
OPORAVAK NAKON SLOMA

Što se događa s posrnulim hokejaškim divom? Medveščak gradi novi dom, a zbog velikog sponzora mijenja i ime

‘Vrlo vjerojatno ćemo igrati IHL, radimo na tome da se i igrački pojačamo‘
Piše: Filip VidakovićObjavljeno: 08. svibanj 2023. 10:34

Nakon financijskog sloma u zimu 2018. koji hokejašima Medveščaka nije dopustio da završe sezonu u austrijskom EBEL-u, naš najtrofejniji klub čini sve kako bi se - barem djelomično - vratio na stare staze slave. Koliko će oporavak biti brz i uspješan ovisi prije svega o financijama, dok se na tom polju spremaju pozitivni pomaci...

- Do kraja svibnja bismo trebali bi potpisati jedan veliki sponzorski ugovor, koji će biti i u imenu kluba - riječi su Medveščakovog trenera i izbornika Hrvatske, Danijela Kolomba.

Medvjedi ove sezone nisu igrali regionalni IHL, dok se u sljedećoj to čini kao logični iskorak prema konačnom cilju, Alpskoj ligi.

- Vrlo vjerojatno ćemo igrati IHL, radimo na tome da se i igrački pojačamo.

Klub sa Šalate u procesu je gradnje svog novog doma i to “tamo preko” Save, u Utrini.

- Malo je zatišje posljednjih dana radi kiša, naš željeni rok završetka radova i dalje je 1. rujan, no u tom slučaju gradnja bi morala teći glatko, što nije uvijek lako. Puno realniji rok za otvorenje je 1. prosinca.

Vraćaju se Rusi i Bjelorusi

To bi značilo da i u sezonu 2023./24. ulazimo sa samo jednim klizalištem, onim na Velesajmu?

- Nažalost da, s time da je i taj pogon pred raspadom. Veliki problem je sa čilerima za hlađenje, odu li oni s objektom je gotovo.

Reprezentacija se pod Kolombovim vodstvom nije uspjela vratiti u Diviziju 1 skupinu B.

- Gruzija nas je zasluženo dobila, nije to razlika od 6:0, no činjenica je da mi nismo bili pravi. Protiv Španjolske smo počeli odlično, poveli 2:0, kod 2:2 promašili kazneni udarac...

image

Kadrar s utakmice KHL Medvešcak Zagreb - EC Rekord Fenster VSV iz 2012. godine

RONALD GORSIC/CROPIX

Smatrate li to neuspjehom?

- Rezultatski nismo uspjeli i to stoji, ali dobili smo to da su mladi igrači stekli dodatno iskustvo, te činjenicu da je atmosfera unutar momčadi i među igračima odlična.

Bilo je dosta kritika da je ovo najslabiji rezultat Hrvatske u ovoj jakosnoj grupi, dok izostanak Rusije i Bjelorusije samo pojačava taj dojam pošto je crta na umjetan način podignuta za dva mjesta.

- U Madridu sam razgovarao s visokopozicioniranim ljudima iz IIHF, koji su mi rekli da je povratak Rusa i Bjelorusa više pitanje dana, nego tjedana. U tom kontekstu poručio bih kritičarima da se pripreme na to da bi u ovoj Diviziji 2A mogli ostati još narednih deset godina. Osim toga, grupa se može tako posložiti da se umjesto borbe za promociju borimo za zadržavanje statusa.

Uzbudljivo Prvenstvo

Znači li to da su očekivanja nerealna i previsoka?

- Nerealni smo, naša je realnost upravo da igramo s ovim reprezentacijama. Mi radimo tragediju od poraza protiv Španjolske, dok smo od iste reprezentacije izgubili s naturaliziranim Kanađanima. Gruzija ima 15 Rusa u svom sastavu, sljedeće sezone u grupu nam dolaze i Emirati koji će ih imati isto približan broj. Moramo se spustiti na zemlju...

Da završimo kako smo i počeli, s Medveščakom. Iza kluba je teška sezona u domaćem prvenstvu, kako ste vidjeli završnicu PH?

- Jedno od najboljih i najuzbudljivijih prvenstava ikada, gdje su nijanse odlučivale. Zagreb je zasluženo slavio, najvažnije od svega jest da su klizalište na Velesajmu i dvorana u Sisku bili dupkom puni - zaključio je Danijel Kolombo.

image

Danijel Kolombo

RONALD GORSIC/CROPIX

Linker
05. ožujak 2024 19:09