HINA/ Damir SENHINA/ Damir SENCAR/ dsCAR/ ds
BRUNO BOŠNJAK ODUŠEVLJEN

‘Super je nositi hrvatsku zastavu! Pokušao sam mahati što sam više mogao, bio sam jedan od boljih mahača‘

‘Začudilo me koliko je puno gledatelja bilo na stadionu‘, rekao je hrvatski osvajač bronce iz Pjongčanga.
Piše: HinaObjavljeno: 04. ožujak 2022. 20:02

Hrvatski paraolimpijci bili su puni dojmova nakon svečanog otvaranja XIII. Zimskih paraolimpijskih igara koje je u petak u Pekingu otvorio kineski predsjednik Xi Jingping.

Na ZPOI u Pekingu nastupit će 564 parasportaša iz 46 zemalja, među kojima i četvero hrvatskih predstavnika, alpinci Damir Mizdrak i Lucija Smetiško, snowboarder Bruno Bošnjak, te nordijac Josip Zima.

"Bilo je super nositi hrvatsku zastavu, jako sam ponosan. Pokušao sam mahati što sam više mogao, činjenica je da sam bio jedan od boljih mahača," kazao je sa smiješkom snowboarder Bruno Bošnjak.

"Atmosfera je bila dobra, začudilo me koliko je puno gledatelja bilo na stadionu. Svidio mi se program, bio je to lijep doživljaj. Bilo je lijepo nositi hrvatsku zastravu," dodao je osvajač bronce iz Pjongčanga, prvog hrvatskog odličja na zimskim POI.

Za skijaša Damir Mizdraka ovo su treće paraolimpijske igre nakon što je bio i na ZPOI u Sočiju (2014) i Pjongčangu (2018).

"Uvijek je to lijep osjećaj, osjeti se duh paraolimpizma. Sve je bilo super, a posebno mi se svidjela energija volontera i sudionika svečanosti," dodao je Mizdrak koji nastupa u konkurenciji slijepih i slabovidnih.

Za 17-godišnju skijašicu Luciju Smetiško ovo su prve paraolimpijske igre.

"Puna sam dojmova, stvarno je bilo super. Najviše mi se svidjelo paljenje paraolimpijskog plamena," kazala je učenica trećeg razreda 13. gimnazije koja nastupa u konkurenciji stojećih.

I ona je istaknula kako nije očkivala toliko puno gledatelja na Nacionalnom stadionu, poznatijem kao "Ptičje gnijezdo".

"Zauvijek ću pamtiti trenutak kada smo izašli iz tunela i kada sam vidjela skoro pun stadion," dodala je,

Hrvatski sportaši s invaliditetom prvi put na zimskim paraolimpijskim igrama nastupili su u Salt Lake Cityju 2002. godine, a nastupili su i Torinu (2006), Vancouveru (2010), Sočiju (2014), te Pjongčangu (2018).

Linker
20. travanj 2024 02:03