Mikaela Shiffrin nakon odustajanja u slalomu

 ZHANG CHENLIN/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA
SLOM ŠAMPIONKE

‘Tata, ljutita sam na tebe, gdje si sad‘: Suze velike prvakinje na Olimpijskim igrama obišle svijet

Miješali su se osjećali zbog pogrešaka, ali i obiteljske tragedije otprije dvije godine...
Piše: Hrvoje Slišković/JLObjavljeno: 09. veljača 2022. 17:12

Mikaela Shiffrin u Kinu je došla s velikim ambicijama. Nastupiti u svih pet disciplina i osvojiti što je više moguće medalja i zlata. No, zasad ništa. Baš ništa. I u veleslalomu i u slalomu je odustala. U srijedu nakon nekih pet vrata na stazi koju je postavio njezin trener.

"Ovo nije kraj svijeta, i znam da je glupo biti toliko uzrujan zbog toga, rekla je kasnije Shiffrin, koja je u stilu velike prvakinje, kao što ona i jest, smogla snage za razgovore s novinarima. Dugo je nakon ispadanja sjedila u snijegu i kontemplirala o onome što se dogodilo. Miješali su se osjećali zbog pogrešaka na Olimpijskim igrama, ali i obiteljske tragedije koja se dogodila prije dvije godine.

"Ljutita sam na njega", rekla je prisjećajući se oca koji je tragično stradao prije dvije godine. I plakala...

"U ovakvim situacijama uvijek bih nazvala tatu, a on bi me tješio. Teško mi je sve ovo procesuirati, mislim da nikada nisam doživjela ovako nešto".

Podršku joj je i preko društvenih mreža pružio dečko, norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde, koji je već osvojio broncu u superveleslalomu. "...Većina vas koristila bi riječi: 'Izgubila se', 'Ne može podnijeti pritisak' ili 'Što se dogodilo'. To me frustrira jer vidim vrhunsku sportašicu koja radi ono što vrhunski sportaši rade.

image
USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Ovo je dio sporta, i događa se. Pritisak koji stavljamo na sportaše je ogroman, pa joj dajmo malo podrške. Sve ide u krug, i ravnoteža je važna. I mi smo normalni ljudi. Volim te Kaela", stoji između ostaloga u Kildovoj objavi uz fotografiju Shiffrin kako sjedi u snijegu s glavom u rukama.

Preostali su joj još nastupi u brzim disciplinama te alpska kombinacija u kojoj je među glavnim konkurenticama za zlato. Naravno, ako će skijati bolje nego prethodnih dana.

Linker
12. kolovoz 2022 10:47