BRUCE BENNETT Afp
POSEBNA UTAKMICA

Težak poraz prvaka, 38 obrana sjajnog ruskog vratara i hat-trick junaka večeri: ‘A prva utakmica u godini‘

‘Nije da se dečki nisu trudili, jednostavno ništa nismo uspjeli zabiti. Svaka čast Rangersima‘
Piše: HinaObjavljeno: 03. siječanj 2022. 09:52

Hokejaši aktualnih NHL prvaka Tampa Bay Lightninga poraženi su na gostovanju kod New York Rangersa sa 0-4, a poraz je upisala i vodeća momčad lige Washington Capitalsi koji su nakon produžetaka izgubili od New Jersey Devilsa sa 3-4.

NY Rangersi su do pobjede protiv aktualnih prvaka stigli na krilima Šveđanina Mike Zibanejada koji je postigao tri gola, a sjajan je bio i Chris Kreider s tri asistencije. Preostali pogodak na utakmici postigao je Ryan Strome. Dodajmo kako je ruski vratar Igor Šesterkin za NY upisao čak 38 obrana.

"Prva utakmica u godini, tri gola i pobjeda protiv prvaka. Nije loše," kazao je sa smiješkom Zibanejad nakon osmog "hat tricka" u karijeri.

Rangersi su pobijedili Lightning po drugi put u tri dana nakon pobjede 4-3 u raspucavanju u Tampi na Floridi u petak navečer.

"Nije da se dečki nisu trudili, jednostavno ništa nismo uspjeli zabiti. Imali smo prilika, no vratar je branio odlično. Moram odati priznanje Rangersima, odradili su sjajan posao," kazao je Tampin trener Jon Cooper.

Poraz je upisala i vodeća momčad lige Washington Capitalsi koja je kod kuće nakon produžetaka izgubila od New Jersey Devilsa sa 3-4.

Gosti su imali 2-0 i 3-1, no Washington je u uspio izjednačiti i odvesti susret u "overtime". Susret je odlučio pogodak Švicarca Nice Hischiera u trećoj minuti produžetka.

U "ljepotici" večeri Pittsburgh Penguinsi su pobijedili San Jose Sharks sa 8-5. Pittsburgh je već nakon prve četvrtine vodio sa 6-1. Po tri gola zabili su Evan Rodrigues i Bryan Rust.

"Sviđao mi se početak koji smo imali. Donijeli smo tonu energije na početku utakmice," kazao je trener pobjedničkog sastava Mike Sullivan.


New York Rangers - Tampa Bay Lightning 4-0

Detroit Red Wings - Boston Bruins 1-5

Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 8-5

Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 4-2

Washington Capitals - New Jersey Devils 3-4 (produžetak)

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets 4-5 (produžetak)

Chicago Blackhawks - Calgary Flames 1-5

Arizona Coyotes - Dallas Stars 0-0

Linker
18. travanj 2024 02:31