Casey Dawson

 INSTAGRAM
OVO VIŠE NEMA SMISLA

Totalni kaos! U avionu radio sklekove, a oprema mu ostala na drugom kraju svijeta: ‘A na koga da se ljutim!?‘

Amerikanac stigao u Peking tek 12 sati prije utrke i bez klizaljki
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 09. veljača 2022. 10:43

Američki brzi klizač Casey Dawson u utorak je otklizao jednu od svojih najsporijih utrka na 1500 metara, ali nije u tome kvaka. Kvaka je kako je uopće došao na start utrke. Dawson, naime, nije bio sa svojim kolegama iz reprezentacije na letu za Kinu prije dva tjedna, s leta ga je izbacio pozitivan test na koronavirus. Umjesto u Pekingu, ostao je u Salt Lake Cityju. Trenirao, testirao se, trenirao, testirao se... Rezultati testiranja su bili i pozitivni i negativni.

- Kad bih bio negativan, oduševio bih se. Sljedećeg dana bih bio pozitivan i počeo bih plakati - rekao je Dawson.

Konačno, nakon četiri negativna testa u nizu, Dawson je dobio dozvolu odletjeti u Peking i priključiti se reprezentaciji. Iz Salt Lake Cityja je odletio u Atlantu, iz Atlante u Pariz, iz Pariza u Peking. U avionima je pokušavao ostati budan i radio je sklekove. Ionako je bio nervozan za normalan san. U Peking je sletio u 6.45 sati ujutro u utorak, 12 sati prije utrke, samo da bi otkrio da s njim nije doletjela prtljaga. Još uvijek nije siguran gdje je prtljaga, on misli da je ostala u Parizu.

Posudio klizaljke

Oprezan kakav već jest, sa sobom je u avion ponio kostim za klizanje i čizme, ali nije mogao klizaljke. A bez klizaljki nema smisla klizati. Njegov je trener uspio kontaktirati trenera Haraldsa Silovsa, Latvijca koji koristi iste klizaljke. I ovaj mu je posudio jedan par. Još uvijek je Dawson morao proći test na aerodromu u Pekingu, satima je čekao u svojoj sobi u olimpijskom Selu, dok nije dočekao vijest da je - negativan.

image
MANAN VATSYAYANA Afp

Sudbina je napravila sve da bi Dawsonu uskratila mogućnost da se natječe, ali na kraju je popustila. Dawson je bio na startu, ali totalno premoren postigao je tek 28. vrijeme od 29 brzih klizača.

- Biti na startu za mene je bila pobjeda.

Utrka na 5000 metara je propustio, na utrku od 1500 metara je stigao, ali s kakvim efektom? Četiri godine se pripremao za ovo.

- Bijesan sam, to je očito. Puno emocija mi prolazi kroz glavu. Ne mogu se ni na koga konkretno ljutiti, samo na cijelu ovu situaciju - rekao je Dawson pomirljivo.

Linker
29. siječanj 2023 12:17