RAMIL SITDIKOV/SPUTNIK/PROFIMEDIA
BEZ DLAKE NA JEZIKU

‘Tretiraju ih kao svinje, to je odvratno!‘ Žestok istup ruske junakinje: ‘Moram reći da su me malo zajeba**‘

Natalija Neprjajeva je razočarana postupanjem prema ruskim i bjeloruskim paraolimpijcima
Piše: SNObjavljeno: 07. ožujak 2022. 20:40

Ruska olimpijka Natalija Neprjajeva, koja je na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila tri medalje u skijaškom trčanju, izrazila je neslaganje činjenicom da su ruski i bjeloruski sportaši suspendirani s Paraolimpijskih igara.

Rusi i Bjelorusi, doduše, mogu nastupati bez simbola svojih država, kao 'neutralni' sportaši, ali Neprjajeva smatra kako to nije nikakvo rješenje.

"Ja se ne bih željela natjecati u takvoj situaciji i nikakve riječi podrške ovdje neće pomoći. Oni su, jednostavno, tretirani poput svinja. Ne želim više ni komentirati to, to je jednostavno odvratno", rekla je Neprjajeva.

Ona je ove godine osvojila Svjetski kup iako se nije smjela natjecati na posljednjim utrkama koje su se održale u Norveškoj i Švedskoj koje su zabranile nastup ruskim sportašima. No, prednost koju je Neprjajeva stekla u prvom dijelu sezone bila je dovoljna da se okiti velikim Kristalnim globusom kojeg ipak nije primila na stazi nego će ga dobiti posredstvom Ruske skijaške organizacije.

"Moram reći da su me malo zajebali. Zbog ovakvog raspleta se ne osjećam kao da sam osvojila Svjetski kup, ali naravno da sam zadovoljna s ovom sezonom", izjavila je najbolja skijaška trkačica na svijetu.

Linker
23. travanj 2024 12:45