Slavlje Boston Bruinsa

 BRIAN FLUHARTY Getty Images Via Afp
ZAVRŠNICA NHL-A

Uvjerljiva pobjeda Boston Bruinsa protiv Toronta na startu doigravanja, slavila i Carolina

Druga utakmica serije na četiri pobjede ponovno će biti odigrana u Bostonu
Piše: HinaObjavljeno: 21. travanj 2024. 08:44

Hokejaši Bostona s uvjerljivih su 5-1 u svom TD Gardenu svladali Toronto u prvoj utakmici doigravanja za prvaka sjevernoameričke Nacionalne hokejaške lige (NHL), a domaću pobjedu je postigla i Carolina koja je s 3-1 nadigrala New York Islanderse.

Bruinse je do pobjede nad Maple Leafsima s dva pogotka predvodio Jake DeBrusk (36, 38), a imao je i jednu asistenciju. Po jednom su se u strijelce upisali John Beecher (3), Brandon Carlo (26) i Trent Frederic (58). Jedini pogodak za Toronto postigao je David Kampf (42).

Druga utakmica serije na četiri pobjede ponovno će biti odigrana u Bostonu, a na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak po srednjoeuropskom vremenu (1 sat).

Zvijezda pobjede Carolina Hurricanesa nad gostujućim Islandersima bio je domaći vratar Fredrik Anderson koji je imao 33 obrane. Jevgenij Kuznjecov je postigao vodeći pogodak za Carolinu nakon samo 1:35 minuta igre, kad su Hurricanesi imali igrača više. Kyle MacLean je u 9. minuti izjednačio, a potom pogodaka nije bilo do zadnje trećine dvoboja.

Stefan Noesen je u 44. minuti doveo Carolinu u vodstvo od 2-1, a pobjedu Hurricanesa potvrdio je Martin Nečas u 59. minuti, kad su gosti iz New Yorka povukli vratara s leda ne bi li uspjeli doći do pogotka s igračem više.

U Raleighu će biti odigrana i druga utakmica serije, a na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak po srednjoeuropskom vremenu (1.30 sati).


NHL doigravanje - prvi krug

ISTOČNA KONFERENCIJA

Carolina Hurricanes - New York Islanders 3-1

- Carolina vodi sa 1-0 u seriji na četiri pobjede

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 5-1

- Boston vodi sa 1-0 u seriji na četiri pobjede

Linker
21. travanj 2024 08:44