SAM HODDE Getty Images Via Afp
NHL

Vegas obranu naslova počeo pobjedom, uspjelo im je ono što im do sada nikad nije pošlo za rukom

Golden Knights su obranu naslova počeli sinoć pobjedom u gostima od 4-3 nad Dallas Starsima
Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2024. 08:44

Vegas Golden Knights su obranu naslova počeli sinoć pobjedom u gostima od 4-3 nad Dallas Starsima u prvoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije.

Vratar Logan Thompson je utakmicu završio s 27 obrana, a golove za pobjedničku momčad zabili su Brayden McNabb, Mark Stone, Jonathan Marchessault i Tomas Hertl. Golden Knightsi nikada nisu dobili prvu utakmicu u seriji doigravanja u gostima.

Mason Marchment, Jamie Benn i Jason Robertson bili su strijelci za Dallas, prvog nositelja Zapadne konferencije. Jake Oettinger završio je s 11 obrana i upisao je asistenciju.

Druga utakmica igra se u srijedu navečer u Dallasu.

Sinoć su igrali još i Edmonton Oilersi protiv Los Angeles Kingsa, Carolina Hurricanes protiv New York Islandersa i Toronto Maple Leafs protiv Bostin Bruinsa.

Oilers su kod kuće sa 7-4 slavili protiv Kingsa u prvoj utakmici njihove serije u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije, a do pobjede ih je predvodio Zach Hyman koji je zabio hat-trick.

Adam Henrique, Leon Draisaitl, Ryan Nugent-Hopkins i Warren Foegele također su zabili, a vratar Stuart Skinner obranio je 33 udarca prema vratima Edmontona.

Adrian Kempe upisao je gol i asistenciju, a za Kingse su zabili još i Mikey Anderson, Pierre-Luc Dubois i Trevor Moore. Golman Cam Talbot zaustavio je 38 udaraca.

Druga utakmica serije igra se u srijedu u Edmontonu.

Carolina Hurricanes su u drugoj utakmici serije prvog kola Istočne konferencije pobijedili New York Islanderse s 5-3 i poveli 2-0.

Sebastian Aho zabio je gol za izjednačenje, Jordan Martinook za vodstvo malo više od dvije minute do kraja, a Jake Guentzel je dodao gol na prazna vrata 56 sekundi do kraja. Prije njih golove za Carolinu su zabili Seth Jarvis i Teuvo Teravainen. Golman Frederik Andersen je obranio devet puta.

Pogotke za New York, koji je vodio 3-0 sredinom druge trećine, postigli su Anders Lee, Kyle Palmieri i Bo Horvat. Semyon Varlamov zaustavio je 34 udarca u porazu. Treća utakmica igrat će se u četvrtak u Elmontu.

Toronto Maple Leafs su u drugoj utakmici serije prvog kruga doigravanja Istočne konferencije svladali s 3-2 domaće Boston Bruinse i izjednačili na 1-1.

Max Domi je imao gol i asistenciju, John Tavares također je zabio za Toronto, a treći i pobjednički gol za Toronto, koji u srijedu kod kuće dočekuje Boston, postigao je Auston Matthews.

Ilya Samsonov Toronta obranio je 27 udaraca prema vratima Toronta, uključujući deset u zadnjoj trećini.

Morgan Geekie i David Pastrnak zabili su za Boston koji je vodio 2-1 nakon jedne trećine. Golman Bruinsa Linus Ullmark zaustavio je 30 udaraca.

Linker
23. travanj 2024 08:45