David Anderson

 Instagram: David Anderson
NJEGOVA ŽELJA JE JASNA

‘Volio bih zaigrati za hrvatsku reprezentaciju, no znam da je dobivanje putovnice tek prvi korak...‘

‘Kako sam za Hrvatsku otprije čuo da je prekrasna zemlja i mjesto za život tako sam završio u Sisku‘
Piše: FILIP VIDAKOVIĆObjavljeno: 24. srpanj 2022. 21:35

Da su u Sisku svjesni koliko golman David Anderson znači za momčad sa Zibela, najbolje govori činjenica da je 26-godišnji Amerikanac među prvima dobio produžetak suradnje za novu sezonu.

Ovaj bivši student sveučilišta Las Vegas, s diplomom iz komunikologije, odlučio je hokejašku sreću potražiti s druge strane Atlantika.

- Uvijek sam imao želju po završetku studija nastaviti karijeru u Europi. Otvaralo mi se nekoliko opcija, a kako sam za Hrvatsku otprije čuo da je prekrasna zemlja i mjesto za život tako sam završio u Sisku.

Sezona je za Sisak završila prvim povijesnim naslovom prvaka Hrvatske, a Anderson je svojom konstantnom formom bio važan faktor u pohodu na vrh.

- Nakon što sezonu završite s naslovom prvaka teško je reći nešto drugo, osim da ste zadovoljni. No, osobno smatram da mogu biti još bolji i nadam se da ću sljedeće sezone to i dokazati. Čeka nas naporna sezona, gdje ćemo pokušati obraniti naslov i dogurati što dalje u IHL-u, te Continental Cupu.

Dobre igre Andersona nisu prošle nezapaženo, te unatoč ponudama koje je imao prvi cilj bio je ostanak u Sisku, koji je na Andersona ostavio jako dobar dojam…

- Ovdje mi se sviđa sve, od grada, ljudi, svi su prijateljski i pristupačni, te upravo zbog toga druge ponude nisam ozbiljnije niti razmatrao. Od trenutka kada je završila sezona jedini fokus mi je bio na tome da potpišem novi ugovor sa Siskom i krenem s pripremama za novu sezonu.

image

David Neill Anderson

RONALD GORSIC/CROPIX

Impresije Siskom i Hrvatskom su očito toliko dobre da Anderson razmišlja o uzimanju naše putovnice…

- To je nešto o čemu sam pričao s Lukom (trener Luka Jarčov, op.a.) prije nego što smo dobili raspust. Volio bih zaigrati reprezentativni hokej i predstavljati Hrvatsku, no znam da je dobivanje putovnice tek prvi korak nakon kojega se moram izboriti za mjesto među vratnicama.

Sisačkog broja jedan dojmila se i kvaliteta regionalnog IHL-a.

- Radi se o jačem nivou nego sveučilište gdje za koje sam nastupao. Pogotovo su Triglav i Slavija osjetno iznad po kvaliteti. Sve u svemu ugodno sam iznenađen onime što sam ovdje zatekao – riječi su najboljeg golmana prvenstva Hrvatske u sezoni 21/22.

Linker
19. travanj 2024 23:40