Zoi Sadowski Synnott je osvojila prvu zimsku medalju za Novi Zeland u povijesti

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE

Zoi Sadowski-Synnott osvojila prvo zimsko zlato za Novi Zeland: ‘Ovo je sve za mene nestvarno!‘

Hrvatska predstavnica Lea Jugovac se zbog rubnog testa na COVID-19 nije natjecala u Pekingu
Piše: HinaObjavljeno: 06. veljača 2022. 08:28

Novozelanđanka Zoi Sadowski-Synnott osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u snowboardu, u disciplini slopestyle.

Time je mlada, 20-godišnja Sadowski-Synnott svojoj zemlji donijela prvo najsjajnije odličje u povijesti na zimskim Igrama. Sjajno je Novozelanđanka odradila finalnu rundu natjecanja (92.88 bodova) čime je s prvog mjesta maknula Amerikanku Juliju Marino koja se na kraju morala zadovoljiti srebrnom medaljom. Brončanu medalju je, pak, osvojila Australka Tess Coady.

„Ovo što se dogodilo je nestvarno. Izuzetno sam ponosna na sve što je iza mene i ponosna sam Novozelanđanka. Vjerujem da su i na mene ponosni svi moji Novozelanđani. Nadam se kako se sada slavi ova zlatna medalja. Dala sam sve od sebe u posljednjoj vožnji, otišla sam na sve i srećom uzela sve“, rekla je nakon ukupne pobjede Sadowski-Synnott koja je vodila i poslije odrađenih kvalifikacija ove discipline.

Podsjetimo kako je u kvalifikacijama trebala nastupiti i hrvatska predstavnica Lea Jugovac, ali se zbog rubnog testa na COVID-19 nije spuštala niz pekinšku padinu.

Linker
18. travanj 2024 10:47