Zrinka Ljutić i Istok Rodeš

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NAJBOLJI U HRVATSKOJ

Zrinka Ljutić i Istok Rodeš državni prvaci u veleslalomu! Mlada skijašica sve je ostavila daleko iza sebe

Zrinka Ljutić suvereno je došla do naslova državne prvakinje, a Istok Rodeš tijesno
Piše: HinaObjavljeno: 23. ožujak 2022. 14:21

Hrvatski skijaški reprezentativci Zrinka Ljutić i Istok Rodeš u srijedu su na sljemenskom Crvenom spustu osvojili naslove državih prvaka u veleslalomu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Zagrebačke županije koje se održava pod okriljem Međunarodne skijaške federacije (FIS).

Zrinka Ljutić je do svog drugog uzastopnog naslova veleslalomske prvakinje Hrvatske stigla s vremenom 1:45.13 minuta, a drugoplasiranu kolegicu iz reprezentacije Leonu Popović nadmašila je za 1.05 sekundi. Andrea Komšić se osvajanjem trećeg mjesta (+2.73) pobrinula da redoslijed bude isti kao i na prošlogodišnjem državnom natjecanju održanom na sljemenskom Crvenom spustu.

Na startu utrke našlo se sedam hrvatskih skijašica i 19-godišnja Slovenka Lina Knifić koja je osvojila četvrto mjesto zaostavši za Zrinkom Ljutić 4.32 sekundi.

image

Zrinka Ljutić

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

U konkurenciji skijaša startalo je 16 natjecatelja, njih 11 iz Hrvatske, dvojica Austrijanaca te po jedan češki, slovački i bosansko-hercegovački predstavnik.

Prošlogodišnji hrvatski doprvak u veleslalomu Istok Rodeš ove je godine iskoristio izostanaka Filipa Zubčića i osvojio naslov državnog prvaka u ovoj disciplini s vremenom 1:42.92 minuta. Srebrno odličje osvojio je Samuel Kolega sa zaostatkom od 11 stotinki, a treći je bio Tvrtko Ljutić koji je zaostao za 45 stotinki. Bez medalje je ostao četvrtoplasirani Filip Krota, sa samo stotinkom zaostatka za Ljutićem.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Najbolje plasirani strani skijaš bio je Čeh Jan Skorepa koji je osvojio peto mjesto sa zaostatkom od 2.20 sekundi.

U četvrtak će se skijašice i skijaši boriti za naslov prvaka u slalomu, a i ta će utrka nositi FIS bodove.

Linker
24. ožujak 2023 20:29