Petrášek Radek/Čtk/Profimedia
VELESLALOM

Zrinka Ljutić sutra otvara Svjetsko prvenstvo: ‘Uzbuđena sam, najbolje skijam kad ne razmišljam puno‘

Veleslalomska utrka za Zagrepčanku je zagrijavanje za slalom od kojeg ima velika očekivanja
Piše: Hina/SNObjavljeno: 15. veljača 2023. 19:35

Svjetsko skijaško prvenstvo u Courchevelu i Meribelu za Zrinku Ljutić počinje u četvrtak. Zagrepčanka će u veleslalomu startati kao 36. od čak 114 prijavljenih skijašica.

- Uzbuđena sam uoči svog prvog svjetskog prvenstva, u četvrtak me očekuje veleslalom. Dat ću sve od sebe kako bi se odskijala kako znam - najavila je 19-godišnji hrvatska skijašica.

- Ne očekujem ništa previše, najbolje skijam kada ne razmišljam previše. Radujem se utrci - dodala je Ljutić koja će u subotu nastupiti i u slalomu, gdje je u širem krugu kandidatkinja za medalju.

Ljutić je prošle godine u Meribelu bila peta u slalomu na završnici Svjetskog kupa na koju je došla kao "friška" svjetska juniorska prvakinja i to je bio njezin prvi vrhunski rezultat.

Trenutačno se nalazi na 33. mjestu ukupnog redoslijeda Svjetskog kupa, u veleslalomu je na 40. poziciji, dok je u slalomu deseta.

Sutrašnji veleslalom otvara Francuskinja Tessa Worley, kao druga će startati Šveđanka Sara Hector, dok Amerikanka Mikaela Shiffrin starta kao treća.

Prva vožnja je na rasporedu 9:45 sati, dok je druga u 13.30 sati.

Linker
24. travanj 2024 01:48