Zrinka Ljutić

 ZRINKA LJUTIĆ INSTAGRAM
OSOBNI SPONZOR

Zrinka Ljutić ušla u odabrano društvo, a Sinkovići imaju same riječi hvale: ‘Drže te kao kap vode na dlanu‘

‘Ima gomila prednosti koje nisu izražene samo kroz ono što zaradiš od sponzorstva‘, kaže Martin Sinković
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 28. kolovoz 2024. 07:15

Zrinka Ljutić nastavlja svoj uspon na svjetski skijaški vrh u ekskluzivnoj ekipi u kojoj su Marco Odermatt, Marcel Hirscher, Sofia Goggia, Lucas Braathen, Henrik Kristoffersen, Clement Noël, Dominik Paris... U ekipi u kojoj je i danas, premda je završila aktivnu karijeru, velika Lindsey Vonn. U skijaškom svijetu to su imena koja su sinonimi za vrhunske domete, za “gomilu” globusa i medalja. Ekskluzivno društvo koje okuplja neke od najboljih ne samo trenutačno, nego i svih vremena u ovom sportu, a zajedničko im je to što “lete” uz podršku Red Bull “krila”.

Poznata austrijska kompanija, osnovana sredinom ‘80-ih godina prošlog stoljeća, duboko je u sportu, od automobilizma, motociklizma, jedrenja, uključujući i prestižni America’s Cupa, skijanja, skijaških skokova, biciklizma, odbojke na pijesku... do većine tzv. ekstremnih sportova.

Velika čast

Biti dio Red Bull ekipe u skijanju je velika stvar, pokazatelj da si vrh ovog sporta ili se očekuje kako ćeš to biti. Iduće dvije sezone, a logično je očekivati i nakon toga, osobni sponzora naše 20-godišnje skijašice bit će upravo Red Bull.

- Tako sam uzbuđen što ću se pridružiti Red Bullovoj obitelji! To je u neku ruku ostvarenje sna i velika čast biti dio tako ekskluzivne skupine sportaša - napisala je Zrinka Ljutić u objavi kojom je potvrdila svoje mjesto “pod krilima”.

image
ZIRNKA LJUTIĆ INSTAGRAM

Kad se krajem listopada pojavi na startu prvih utrka Svjetskog kupa učinit će to s kacigom u prepoznatljivim bojama i s poznatim logom, u istoj kakvu nose Marco Odermatt ili Marcel Hirscher ili Lucas Braathen s kojima sad dijeli ime osobnog sponzora. Osim etabliranih zvijezda i velikih imena Red Bull ima i vrlo respektabilnu skupinu mladih skijašica jer uz mladu Zagrepčanku sponzorira i Laru Colturi, Alice Robinson i Emmu Aicher.

Zrinka Ljutić će tek iskusiti sve prednosti koje donosi mjesto u ekipi Red Bull sportaša, a jedan od onih koji jako dobro zna kako je biti u tom društvu je naš trostruki olimpijski pobjednik Martin Sinković. Braća Sinković su “pod krilima” već cijelo desetljeće, još od 2014.

- To je odlično iskustvo i doživjeli smo samo pozitivne stvari. Moram priznati kako je meni kad smo počeli dobivati odjevne predmete s Red Bull logom bila čast to nositi jer je baš nešto posebno biti dio tog tima, znaš da je teško upasti u njega, da je malo ljudi koji to mogu i osjećaš se privilegirano. Osim novca koji dobiješ, oni ti daju toliku potporu u svemu što treba vrhunskom sportašu da je to jednako bitno - ističe Martin Sinković.

Jedna od posebnih pogodnosti, odnosno cijeli spektar pogodnosti je ono što nudi Red Bull Athletes Performance Center u okolici Salzburga.

- Taj njihov centar je vjerojatno jedan od najnaprednijih sportskih centara u Europi, ako nije i najnapredniji. Zbilja je nešto posebno i obuhvaća baš sve što je potrebno vrhunskom sportašu na jednom mjestu. Imaju stručnjake za svako područje, od treninga, prehrane, medicinskog dijela, ma sve što se može zamisliti. Dogovoriš s njima dolazak, ostaneš nekoliko dana i sve “pročekiraju”, a to je posebno dobro kad već dođeš u neke godine. Mi na svu sreću imamo tu podršku dobro organiziranu i u Hrvatskoj, od nutricionističkog dijela za koji brine magistra Mimi Vurdelja, preko testiranja koja obavljamo na KIF-u i liječničkih pregleda preko HOO-a, ali lijepo je znati da imaš i savršenu potporu od Red Bulla.

Baš dobra ekipa

Sinkovići su i ove godine obavili jedan takav sveobuhvatnu pregled u centru.

- Bili smo tamo u veljači, a mislim da ćemo ponovo otići iduće godine na “sistematski”, odnosno kako bismo sve potrebno obavili na jednom mjestu.

image

Valent i Martin Sinković

TOM DUBRAVEC Cropix

Odnos prema sportašima i način kako ih tretiraju je ono što će Martin Sinković posebno istaknuti.

- Ima tu “sto” stvari koje ti omogućuju. Kad smo bili u tom centru letjeli smo njihovim helikopterom, jede se u njihovom restoranu koji ima dvije Michelinove zvjezdice. Stvarno ima gomila prednosti koje nisu izražene samo kroz ono što financijski zaradiš od njihovog sponzorstva. Sve što ti je na raspolaganju i što možeš koristiti ako trebaš jako puno znači, baš kao i način kako se ponašaju prema tebi. Recimo, sad su sve svoje zlatne olimpijce iz Pariza pozvali na posebno druženje u Barcelonu, kao goste na America’s Cupu.

Odnosno, osjećaš se doista kao dio posebnog društva?

- Definitivno. Paze na svoje sportaše. Stvarno nas drže kao kap vode na dlanu.

Uz Sinkoviće, od hrvatskih sportaša u Red Bull ekipi su i braća Šime i Mihovil Fantela te Marin Ranteš i sada - Zrinka Ljutić.

- Dobra smo, baš dobra ekipa. Lijepo je biti u tom društvu.

ZRINKINO SKIJAŠKO DRUŠTVO U RED BULLU

Marco Odermatt

Marcel Hirscher

Lucas Braathen

Sofia Goggia

Henrik Kristoffersen

Clement Noël

Dominik Paris

Alice Robinson

Ester Ledecka

Alex Vinatzer

Emma Aicher

Lara Colturi

HRVATSKI SPORTAŠI U RED BULL EKIPI

Zrinka Ljutić

Martin Sinković

Valent Sinković

Šime Fantela

Mihovil Fantela

Marin Ranteš

Martin Sinković dva tjedna nakon olimpijskog zlata otišao na trening

Mnogi osvajači olimpijskih medalja po povratku iz Pariza isplanirali su dugačku pauzu, ali Martin Sinković nije jedan od njih. Prošlo je tek malo više od dva tjedna, a on je već bio na Jarunu. Ne u šetnji, nego u čamcu, na treningu...

- Što sam stariji, to mi više paše život “pod kontrolom”, da se tako izrazim. Odgovara mi da imam svoj ustaljeni dnevni ritam tako da mi je već nakon dva tjedna to falilo pa sam se vratio veslanju.

Ali ovo je sad veslanje za gušt?

- Baš za gušt. Rekao sam sam sebi “trenirat ću koliko mi paše i kad mi paše”. Jedan dan sam spavao duže, pa sam došao na vodu u 9 ujutro, a drugi sam se probudio rano i bio sam na vodi već u 6 sati. Meni je to ustvari baš pravi odmor, kad mi se da - idem na trening, kad mi se ne da - ne idem. Recimo u ponedjeljak nisam veslao, u utorak jesam i tako u nastaviti i sljedećih dana.

Linker
05. rujan 2024 10:56