Filip Zubčić

 FABRICE COFFRINI Afp
NIJE SE ŠTEDIO

Zubčić: Ovo je kao nokaut nakon tri sekunde. Pa dobili su me i neki koji uopće ne voze Svjetski kup!

‘Bio je to možda i moj najlošiji nastup u zadnje tri godine! Kranjec? Zaslužio je postolje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. veljača 2022. 09:21

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić završio je svoj nastup u veleslalomu na Olimpijskim igrama u Pekingu na 10. mjestu. Nakon prve vožnje bio je 15., a svoj je nastup popravio daleko boljim drugim izdanjem, nakon kojeg je imao ukupan zaostatak za pobjednikom od 2.74 sekunde za pobjednikom, Švicarcem Marcom Odermattom.

Bio je Zubčić vrlo samokritičan nakon prve vožnje, ocjenivši je katastrofalnom i kriminalnom. Nešto je boljeg raspoloženja bio na kraju utrke.

- Jedino što je bilo bolje je to da nisam skijao kao kukavica. Prvi lauf sam gornji dio odskijao toliko loše da su me dobili i neki skijaši koji uopće ne voze Svjetski kup - kazao je u uvodu za HTV.

Odmah je i slikovito, još jednom opisao nastup iz prve vožnje.

- Da sam pao na bok, ne bi bilo tako loše kao što je zapravo bilo. Drugi dio je bilo to sve skupa nešto bolje, nisam bio pretjerano brz, ali je bilo života u tom skijanju. Nisam izgubio nadu da se u drugoj vožnji nešto da napraviti. Ja sam uvijek borben i borim se do kraja. Nisam ništa u drugoj vožnji išao tek odraditi. Nisam uspio, ali idemo dalje. Mogu pasti još sto puta, ali ja ću se vratiti - dodao je Zubčić.

Kakva je zapravo bila staza, nakon ranog jutra u kojem je snijeg jako padao...

- Mogu reći da mi gornji dio baš nije odgovarao. Nisam uspio postići ritam na strmini. Srednji i donji dio sam dobro odradio. Ali, ja sam 2.70 sekundi iza. Ovo je možda bio i moj najlošiji nastup za zadnje tri godine. Baš na Olimpijskim igrama? Tako mi je pao grah. Ovo će me samo motivirati, nekad te i šamarčina može dobro motivirati. Ovo je kao da sam u nekom borliačkom sportu dobio nokaut nakon tri sekunde - kaže hrvatski skijaš.

Prokomentirao je i sjajno drugo mjesto za Slovenca Žana Kranjeca.

- Bio je na prošlim OI četvrti, tako da ako je netko zaslužio postolje, to je sigurno on. U vrhu je pet-šest godina, imao je dobar dan danas. Njemu su se neke stvari izdogađale lani, Kranjec je danas pokazao da je na razini. Imao je najbržu drugu vožnju i zaslzuženo je dobio medalju - zaključio je Zubčić.

Linker
24. travanj 2024 14:38