DOČEK NA PLESU

Zlatne sestre Zaninović stigle u Zagreb: 'Ovo je povijesni uspjeh, želimo ostati na vrhu!'

Piše: Hrvoje ŠpoljarićObjavljeno: 05. svibanj 2014. 23:59

Još jednom se na zagrebačkom aerodromu čekala hrvatska taekwondo reprezentacija, još jednom s dobrim razlogom. Čekala se najuspješnija reprezentacija Europskog prvenstva koje je netom završilo u Azerbajdžanu. Tri zlata, dva srebra i bronca najbolji je uspjeh hrvatskih reprezentativaca na jednom natjecanju Starog kontinenta.

Na aerodromu dresovi raznih boja, članovi klubova čekali su svoje prvake s balonima, cvijećem, bombonjerama... Kako je let kasnio i nestrpljenje je raslo. Gurali su se razni novinari iz svih medija, tražio se odgovor na koja će vrata izaći. Pred VIP salonom sretni reprezentativci zapjevali su Moju domovinu i počeli se neformalno družiti sa svima koji su ih čekali. Na Anu Zaninović spao je najveći zadatak, u ime svih reći ponešto.

- Hvala zbilja svima, drago mi je da sam dio ove ekipe i ovog povijesnog uspjeha. Pokazli smo veliko zajedništvo i možemo svi biti presretni rezultatom. Na prošlom smo bili treći ekipno i mislili da je to vrh, a sada smo pokazali da možemo i više i nadam se da ćemo tu i ostati - rekla je Ana i zaslužila pljesak.

Vedran Golec nije skidao osmijeh s lica, 25-godišnjem članu Jastreba srebro je najveći uspjeh u seniorskoj karijeri. U reprezentaciji ga nije bilo dvije godine i mladić je na najbolji način pokazao da može i na međunarodnoj sceni. - Uzimam bodove na šest zadnjih turnira i sve je izvjesnije da ću nastupiti na Grand Prixu u Manchesteru. To je moj cilj za bližu bubućnost, a što se tiče većih planova to je Svjetsko prvenstvo slijedeće godine i Olimpijske igre u Riju 2016. To je moj san, njega živim i nadam se da ću ga ostvariti.

Linker
04. svibanj 2024 04:23