LONDON, ENGLAND - MAY 30: Anthony Joshua of England celebrates after defeating Kevin Johnson of The USA in their WBC International Heavyweight Championship bout at The O2 Arena on May 30, 2015 in London, England. (Photo by Ben Hoskins/Getty Images)
 Ben Hoskins / Getty Images / 2015 Getty Images
BUDUĆNOST BOKSA

Zlatni olimpijac u dvije runde demolirao boksača kojeg ni Vitali Kličko nije rušio

25-godišnjem Britancu, zlatnom olimpijcu iz Londona, ovo je bila 13. pobjeda nokautom u isto toliko mečeva, od kojih nijedan nije trajao preko treće runde
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 31. svibanj 2015. 11:46

U subotu navečer Anthony Joshua je u dvije runde demolirao Kevina Johnsona i zorno pokazao zašto ga se smatra najvećim potencijalom teške kategorije. 25-godišnjem Britancu, zlatnom olimpijcu iz Londona, ovo je bila 13. pobjeda nokautom u isto toliko mečeva, od kojih nijedan nije trajao preko treće runde.

O samom meču protiv Johnsona ne treba puno pisati budući da se radilo o pet minuta mlaćenja koje je sudac trebao zaustaviti još na kraju prve runde, kad je Amerikanac od siline udaraca gotovo ispao iz ringa. Od 36-godišnjeg Johnsona se očekivalo da pruži nešto žešći otpor Joshuai, budući da je u karijeri ulazio u ring s Vitalijem Kličkom i Tysonom Furyjem i nije doživio nokaut ni od jednog. Štoviše, sasvim se solidno držao svih 12 rundi. No, to su bila neka prošla vremena te su se njegove prijetnje prije meča "kako će raskrinkati mladu zvijezdu kao boksača kojeg su napuhali mediji" pokazale kao isprazno blebetanje.

Joshuaina životna priča jedna je od onih koje izgledaju kao scenarij za hollywoodski film. Kao i mnoge druge boksače k plemenitoj vještini približili su ga problemi s zakonom kad je imao 18 godina. Kako sam kaže, tada se mnogo tukao i u jednom trenutku prijetilo mu je 10 godina zatvora (u svojim intervjuima nije precizirao zbog čega), ali se na kraju izvukao sa uvjetnom kaznom i radom za javno dobro. Nakon toga je otišao u dvoranu i prvi put se počeo baviti boksom.