Marijan Vlak
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
UMJERENI OPTIMIZAM

SPORTSKI DIREKTOR MODRIH PREČEŠLJAO PREDNOSTI I NEDOSTATKE LYONA 'U Lyonu je alarmantna situacija! Stvorila se napeta atmosfera'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. rujan 2016. 17:56

Nije baš da Lyonu cvjetaju ruže. Ne samo zbog činjenice da im danas neće igrati najbolji strijelac Alexandre Lacazette. Izgleda da im navijači ne vjeruju previše. To smo doznali po dolasku u Lyon. I to ne samo zbog posljednja dva prvenstvena poraza od Dijona i Bordeauxa. Kao da poklonici Lavova ne vjeruju da ova momčad može napraviti nešto više u prvenstvu, a kamoli u Ligi prvaka.

- Plaši nas današnja utakmica s Dinamom, makar nas inače ne bi trebala plašiti - kazao je jedan od Lyonovih navijača koji je dočekao autobus s modrim igračima kako bi napravio nekoliko selfieja.

Jako oslabljeni

Najmlađa momčad Lige prvaka očito ne igra na razini koja se očekuje, a to tiši domaće drukere. Ne samo da nemaju povjerenja u momčad, već i u poteze koji se vuku u klubu. Muči ih, izgleda, što ne vide neku velike perspektivu, ukoliko se uskoro ne počnu dovoditi neka zvučnija pojačanja.

Zagreb, 130916.
Zracna luka Pleso.
Odlazak igraca i stozera GNK Dinamo Zagreb na utakmicu prvog kola Lige prvaka protiv Lyona.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Lyon je dobro skautirao Dinamov sportski direktor i pomoćnik Zlatka Kranjčara. Radi se, naravno, o Marijanu Vlaku.

- Posljednju utakmicu Lyon je zasluženo izgubio od Bordeauxa. Moram kazati da se nalaze u dosta neugodnoj situaciji. S obzirom na veliki broj ozlijeđenih ključnih igrača poput Lacazetta, Fekira, Valbuene, Greniera... oslabljeni su, pogotovo u fazi napada. U igri prema naprijed ovog trenutka imaju velikih problema - kaže Vlak.

Naravno, bez obzira na sve što je snašlo Dinamova domaćina, Vlak veli:

- Oni su favoriti. Ne možemo mi sada ovdje na Gerlandu kazati da ćemo ih pobijediti. Lyon je nogometna institucija. Ali, naglasit ću da imamo veliku priliku vratiti se neporaženi.

Vlak će pričati ono što govore i domaćini, a to je činjenica da Lyon nema pravog centralnog napadača.

- Hoće li ostati kod sustava 4-3-3 ili će prijeći u sustav 3-5-2 koji su najavili drugi dan nakon poraza od Bordeauxa, ne znam, teško je kazati. Možda su oni s obzirom na probleme koje imaju vježbali taj sustav s tri igrača otraga, ali ako odu u taj eksperiment, tu onda zaista vidim našu šansu.

A ako budu igrali u standardom sustavu?

- Ma, neka igraju i u standardnom sustavu. Mi moramo biti kuražni, odvažni, vjerovati u sebe, vjerovati u svoju kvalitetu. Da, opet ću ponoviti, mislim da se možemo vratiti neporaženi.

Football Soccer - Olympique Lyon training - Champions League - Decines, France - 13/9/16. Olympique Lyon's players are seen during training. REUTERS/Robert Pratta
REUTERS/Robert Pratta / REUTERS

Napeta atmosfera

Vlak je očito jako dobro prostudirao situaciju u Lyonu. Znao je baš sve što muči domaćina, Sve što smo čuli ovdje, imao je Vlak u “malom prstu”.

- U Lyonu je alarmantna situacija! Unutar momčadi i unutar kluba. Stvorila se jedna napeta atmosfera. Navijači koje sam vidio na utakmici s Bordeauxom u jednom su trenutku okrenuli leđa svojoj momčadi! Lyon će danas igrati pod velikim pritiskom. Mladi su, to bi im mogao biti veliki teret - zaključio je Vlak.

Dakle, u Lyonu nije bajno. Hoće li to Modri iskoristiti?

Linker
20. travanj 2024 09:58