REUTERS/Stringer
UOČI DERBIJA S PRVAKOM

SPREMA SE NOVI VELIKI TRANSFER NA RELACIJI KAJZERICA - MAKSIMIR Najbolji igrač Lokosa pred odlukom karijere: Uskoro ću odlučiti prelazim li u Dinamo

LUKA IVANUŠEC Najbolji igrač Lokomotive uoči gradskog derbija s aktualnim prvakom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 04. svibanj 2019. 16:14

Sve se glasnije govori da će Lokomotivin 20-godišnji dragulj Luka Ivanušec na kraju ove sezone preseliti u Dinamo. Lani je Kajzericu Maksimirom zamijenio Lovro Majer (21), nakon vrlo dobro odigrane sezone u Lokosima. A pola te sezone, konkretno proljetni dio, zbog ozljede je preskočio Ivanušec, no kad se ljetos vratio na travnjak, preuzeo je dirigentski štapić i prometnuo se u vođu ove momčadi.

A hoće li i Ivanušec krenuti Majerovim stopama? Direktor Lokomotive Božidar Šikić najavio je da je ostvarenje tog transfera vrlo blizu, a Ivanušec kaže:

- Možda je najbolje ništa ne govoriti, jer ne volim pričati o takvim temama prije nego je sve gotovo. A još nije gotovo, vidjet ćemo što će biti... Pričekat ću i vidjeti kakve su ostale ponude, dakako inozemne, treba vidjeti koji će igrači u Maksimiru ostati, a tko će otići... I kad sve to bude jasno, onda ću razgovarati s klubom, obitelji i menadžerom, te na kraju donijeti odluku, nadam se za mene najbolju - govori Ivanušec.

Vidite li se u udarnoj momčadi Dinama? Posebno u slučaju odlaska sjajnoga Olma?

- Apsolutno sam siguran da se mogu boriti za mjesto u početnoj postavi u svakoj momčadi! Nimalo ne sumnjam u sebe, znam što mogu, pun sam samopouzdanja. U Dinamu ima dosta odličnih veznih igrača, ali nimalo ne strahujem od konkurencije. No, ima još vremena za odluku...

Kad sve argumente stavite na stol, je li ipak bolje za vas ostati još sezonu-dvije u Prvoj HNL, koja je razvojna liga, pa tek onda otići u inozemstvo kao formiran igrač? Ili je zov novca ipak prejak...

- Teško je o tome govoriti, mnogo će čimbenika utjecati na moju odluku. Istina je, želio bih ostati u Hrvatskoj još neko vrijeme i razviti se u igračkom smislu, ali profesionalac sam i moram gledati koja je opcija za mene najbolja. U skladu s tim ću i odlučiti o svojoj daljnjoj karijeri.

Zagreb, 010219.
Nogometni stadion Zagreb, Kranjceviceva .
Utakmica 19. kola 1. Hrvatski telekom Prva liga,
NK Lokomotiva - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Luka Ivanusec.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Pristup ‘lako ćemo’

U nedjelju baš igrate u Maksimiru protiv Dinama (19 sati) i ta je utakmica zapravo najbolji izlog u kojem možete biti želite li nastaviti karijeru u najvećem i najboljem hrvatskom klubu! Dinamo, naime, po tradiciji kupuje igrače koji mu zabiju gol, ili odigraju dobro za svoj klub u izravnom dvoboju. Desetljećima je to tako... Može li Lokomotiva nauditi Dinamu u Maksimiru? Ove ste sezone s Plavima odigrali tri dobre utakmice - dva puta ste minimalno poraženi (0:1), jednom ste remizirali (1:1)...

- Tradicionalno dobro igramo protiv Dinama, uvijek smo posebno motivirani uoči tih utakmica. Dinamo ipak ima najbolju momčad u Prvoj HNL i čini mi se da protiv njih igramo znatno angažiranije nego protiv ostalih klubova. Da smo s takvim angažmanom igrali protiv klubova iz donjeg dijela ljestvice, sigurno ne bismo izgubili nekoliko bodova koje nikako nismo smjeli izgubiti. Očekujem, dakle, dobru utakmicu u Maksimiru, nadam se i dobrom rezultatu.

Poziciju koja vodi u Europu kompromitirali ste baš kiksovima u tim utakmicama protiv objektivno slabijih sastava. Jeste li neke utakmice odigrali lošije baš zbog tog ‘lako ćemo’ pristupa i rutinskog shvaćanja suparnika?

- Gdjekad možda i jesmo, od toga ne možemo pobjeći. Znali smo čak nanizati i nekoliko utakmica zaredom u kojima uopće nismo izgledali kao momčad. Nekad je razlog bio u tom lošem pristupu, nekad su nam nedostajali neki igrači, bilo je razloga za te naše lošije partije i pad forme koji nas je stajao dosta bodova. Previše smo bodova ispustili iz ruku ovoga proljeća i gotovo da nismo bili nalik onoj jesenskoj, zahuktaloj Lokomotivi.

Moramo pobjeđivati

Poraz Hajduka opet vas je vratio u igru za plasman u Europu. Pet je kola do kraja, četiri su kluba smještena u samo pet bodova...

- Svi smo još u igri, svjesni smo da još imamo šanse za Europu. Ali, moramo igrati dobro i pobjeđivati. Ne možemo utjecati na rezultate drugih klubova, ali svoj posao moramo odraditi i sezonu što bolje privesti kraju - kaže Ivanušec.

Linker
17. travanj 2024 13:10