facebook
RIJETKI KAO DARIJO

SRNA ĆE IGRATI KOLIKO JE IGRAO I RYAN GIGGS Rekao je da želi do 40., a novi ugovor je samo prvi korak: 'Još uvijek osjećam veliku odgovornost'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. svibanj 2017. 10:12

Darijo Srna u zimi je odbacio Barcelonu i potvrdio odluku o ostanku do kraja karijere u Šahtaru, a jučer, na svoj 35. rođendan, potpisao je novi jednogodišnji ugovor s ukrajinskim klubom, do 2018.

Mnogi su Hrvati napravili karijeru izvan naših granica, ali nitko se na takvoj razini nije zadržao kao igrač čak 14 godina na jednoj adresi. Srna je u Donjeck stigao 2003. godine iz Hajduka i jedina je promjena što su se u međuvremenu morali preseliti u Kijev zbog rata u toj zemlji.

LVIV, UKRAINE - FEBRUARY 17:  Darijo Srna of Donetsk runs with the ball during the UEFA Champions League round of 16 first leg match between FC Shakhtar Donetsk and FC Bayern Muenchen at Arena Lviv on February 17, 2015 in Lviv, Ukraine.  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Jednom je kazao da će igrati kao Ryan Giggs, do četrdesetih, prerano je stoga reći je li mu ovo posljednji ugovor…

Posebna veza

- Vrlo sam sretan, želim završiti karijeru u Šahtaru, a kad mi je predsjednik rekao da mi nudi novi ugovor, samo sam mu zahvalio kad odgovor. Slažem se sa svakom dužinom ugovora, znate priču o Barceloni, međutim, kao što sam rekao, moje je srce ovdje, sretan sam u Šahtaru, a nakon 14 godina s njima ne smatraš se dijelom kluba nego postaneš član obitelji - govorio je Srna (i dalje rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju sa 134 utakmice), pred kojim je podizanje još jednog pehara, jer osigurali su naslov prvaka Ukrajine, a imaju i finale Kupa s Dynamom iz Kijeva 17. svbinja.

- U ovako teškom trenutku, teško je samo tako odustati od svega, zato sam toliko brzo odlučio. Razgovarajući s predsjednikom rekao sam kako mi je drago potpisati novi ugovor, i drago mi je što vjeruje i u momčad i u mene. Stoga osjećam veliku odgovornost predsjedniku, klubu i navijačima, dat ću sve od sebe.

Bolje nego s Barcom

Posebna je veza Rinata Ahmetova, gazde Šahtara, i Srne. Hrvatski reprezentativac odavno je dobio kapetansku vrpcu i specijalan status, i zapravo se moglo očekivati da će ovako završiti. Srna je čak kazao i ovo:

- Rekao sam predsjedniku da ću biti sretniji ako osvojim domaći naslov prvaka sa Šahtarom, nego Ligu prvaka s Barcelonom. Malo ljudi, kad bi se našlo u njegovim cipelama, ponašalo bi se poput njega. I nisam si mogao oprostiti ukoliko odem. Ali to je davna prošlost. Zadnji put smo bili prvaci 2014., zato je ova titula vrlo važna za nas. Klubu je to deseti naslov. Željeli smo ga osvojiti više nego ikad i posvetiti svim fanovima Šahtara, kao i predsjedniku, jer to zaslužuju najviše od svega.


Darijo Srna. FC Shakhtar Legend

Šahtar ima čak 14 bodova više od Dynama, ostalo mu je da rutinski odigra do kraja prvenstva. I pripremi se za još jednu europsku sezonu. Sa Srnom kao liderom i desnim braničem. O visini ugovor nitko nije govorio, no sigurno mu je Šahtar dao više nego što je u zimi nudila Barcelona. Koja će svoja pojačanja morati naći na drugoj adresi.

Inače, poznato je da su sa Srnom u Šahtaru i dvojica fizioterapeuta, Igor Gršković, koji radi i za ukrajinsku reprezentaciju te Bojan Radanović, koji je bio godinama, u više navrata, s Vatrenima. On je bio zaslužan i za dva boravka u Šahtaru Eduarda da Silve, a mnogi ga jednog dana vide u funkciji sportskog direktora.

No, zasad Srna sebe i dalje gleda kao igrača. Koji se još osjeća dovoljno moćno za izazove u Ukrajini i na međunarodnom planu. Uostalom, iz Europske lige su ispali od Celte nakon što ih je teško oštetio sudac. Iako od 2014. godine nemaju svoju Donbass Arenu.

Linker
03. svibanj 2024 07:06