Zagreb, 050915. Arena Zagreb, Laniste.Kosarkaska utakmica C skupine Eurobasketa 2015 izmedju Hrvatske i Slovenije.Na fotografiji: Mirko Novosel.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
UOČI 'BALKANSKOG KLASIKA'

SRPSKI MEDIJI O VELIKOM OKRŠAJU S HRVATSKOM Izmislili izjavu pa udarili po Mirku Novoselu

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 17. kolovoz 2016. 01:11

Uoči četvrtfinalnog dana koji će se na košarkaškom turniru zaključiti utakmicom Hrvatske i Srbije, portale istočnih nam susjeda zatrpale su priče o - Mirku Novoselu i njegovoj navodnoj izjavi da je Miloš Teodosić gubitnik. Srbi su to protumačili kao "još jednu otrovnu strelicu", odnosno "provokaciju s hrvatske strane", no sve je presjekao Novosel koji tvrdi kako ga nitko nije ni zvao iz Srbije.

Prevedeno, prvo su izmislili ili iz nekakve arhive izvukli Novoselovu izjavu, a onda udarili po njemu...

Kako bilo, tamošnji mediji ovo četvrtfinale najavljuju kao "balkanski klasiko" (B92) i "utakmicu za anale" (Kurir). U Sportskom žurnalu se bave analizom raspleta naše skupine, a rasplet u kojem će im protivnik biti Hrvatska umjesto Litve ("Šahovničari su pobijedili i izabrali Srbiju") smatraju dobrim.

Večernje novosti pak na svom portalu prenose i čude se izjavama Ace Petrovića, koji je rekao kako su se "Srbi nadali da će izbjeći Hrvatsku", dok se Blic vratio u povijest nabrajanjem "najvećih pobjeda košarkaša protiv Hrvatske" s naglaskom na tricu današnjeg izbornika Saše Đorđevića u Badaloni 1997.

Linker
21. travanj 2024 23:22