REUTERS/Eddie Keogh
STIGAO ZA 90 MILIJUNA EURA

SRUŠENI SU SVI REKORDI! MANCHESTER UNITED ZAVRŠIO JEDAN OD NAJVEĆIH POSLOVA U POVIJESTI KLUBA Englez postao najplaćeniji obrambeni igrač na svijetu

Piše: HinaObjavljeno: 05. kolovoz 2019. 17:35

Engleski reprezentativac i branič Leicestera Harry Maguire potpisao je ugovor s Manchester Unitedom na sljedećih šest sezona uz opciju produljenja na još jednu godinu, objavila su oba engleska prvoligaša u ponedjeljak.

Iznos transfera nije službeno objavljen, ali britanski mediji procjenjuju da je 30-godišnji igrač sa 90 milijuna eura postao najbolje plaćeni obrambeni igrač na svijetu.

Dolaskom Maguirea u Manchester United "srušeni" su prijašnji rekordni tranferi obrambenih igrača - Nizozemca Matthijsa de Ligta, koji je prešao iz Ajaxa u Juventus za 75 milijuna eura i Virgila van Dijka, koji je iz Southamptona došao u Liverpool za također 75 milijuna eura.

Soccer Football - Pre Season Friendly - Cheltenham Town v Leicester City - The Jonny-Rocks Stadium, Cheltenham, Britain - July 20, 2019   Leicester City's Harry Maguire during the match     Action Images via Reuters/Andrew Boyers - RC18B6DEDC80
Reuters/Andrew Boyers

Maguire je treće ovogodišnje pojačanje Uniteda nakon dolaska Aarona Wan-Bissaka (Crystal Palace) i Daniela Jamesa (Swansea).

"Harry je jedan od najboljih obrambenih igrača svijeta danas i presretan sam što smo dobili njegov potpis", reagirao je na novo pojačanje trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

Nakon što je 2017. došao iz Hull Cityja, Maguire je odigrao 69 utakmica Premier League u dresu Leicestera.

Linker
26. travanj 2024 10:51