Foto: Tom Dubravec / CROPIX
PRONAŠAO NOVI KLUB

STIGLA VELIKA VIJEST S POLJUDA - RIJEŠENA JE SITUACIJA S KAPETANOM HAJDUKA Zoran Nižić nakon rata priopćenjima napušta klub, Hajduku 800.000 eura!

ZORAN NIŽIĆ Kapetan je po svemu sudeći odigrao posljednju utakmicu za Hajduk
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 23. kolovoz 2018. 21:38

Zoran Nižić trebao bi danas obaviti liječničke preglede i postati novi igrač Ahmata iz Groznoga, ruskoga prvoligaša. Jučer popodne su u Splitu završeni pregovori između predstavnika Hajduka i Ahmata koji su se protegnuli na dva dana, dakle sve je finiširano, nedostaju sitni detalji nakon kojih se samo čeka objava sa strane čečenskoga kluba koji je bio u potrazi za stoperom te došao na lice mjesta po njega. Računa se da će Hajduk od Nižićeva transfera dobiti oko 800 tisuća eura.

Uglavnom, Nižić je u samo dva dana od medijskog istupa pa do seljenja u drugu momčad, stigao do transfera nakon kojega su zadovoljene sve tri strane. Hajduk je dobio pristojnu odštetu za bivšega kapetana te riješio njegov status, Nižić se nakon nekoliko odbijenica iz kluba konačno prodao kako bi riješio egzistenciju i napravio inozemni iskorak, a Ahmat bi trebao dobiti igrača kojega je tražio.

Vinkovci, 230518.
Stadion Cibalije.
Utakmica Finala Hrvatskog nogometnog Kupa, 
GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Zoran Nizic, Zeljko Kopic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nižić je odigrao 139 službenih nastupa za Hajduk, upisao 11 golova i tri asistencije, a u Poljud je stigao krajem kolovoza 2012. godine iz Brusselsa. Tada je dugo čekao rješavanje papirologije, četiri mjeseca nije mogao igrati, ali onda je napokon potpisao prvi ugovor s Bijelima.

Stigao je zaobilaznim putem, iz Belgije, i ostao u Hajduku šest godina. U početku je bio pričuva, grizao je na svakom treningu, sve dok konačno nije došao do prave prilike, koju je iskoristio i ostao na mjestu stopera, kao jedan od stupova. Prije njega su tu bili Maloča, Milović i mnogi drugi, a on je marljivo radio da bi se kasnije etablirao u pouzdanog stopera koji je odlaskom Lovre Kalinića prošle godine došao i do kapetanske trake.

Linker
28. travanj 2024 22:31