REUTERS
U DRUŠTVU MESSIJA I SUAREZA

STIGLO JOŠ JEDNO FANTASTIČNO PRIZNANJE ZA NIKOLU VLAŠIĆA! MLADI HRVAT U 'DRUŠTVU' MESSIJA I NEYMARA Evo što je sve novi Vatreni radio u Ligi prvaka!

LIGA PRVAKA Fantastična priznanja za hrvatskog veznjaka moskovskog CSKA
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. prosinac 2018. 20:14

Da u Ligi prvaka kojim slučajem biraju debitanta sezone, Nikola Vlašić (21) svakako bi se našao u ozbiljnoj konkurenciji za trofej. Veznjak moskovskog CSKA pogocima je svojoj momčadi izravno priskrbio četiri boda u skupini, a kako je u svih šest utakmica odigrao jako dobro, tako se našao visoko u nekoliko statističkih kategorija.

Najveće priznanje dobio je od internetske stranice WhoScored.com - poznate po statističkim nogometnim analizama - koja ga je uvrstila u idealnu momčad prvog kruga Lige prvaka. Tako je mladi Hrvat zauzeo mjesto u veznom redu uz velikane Lionela Messija, Neymara i Davida Silvu. Doista impresivno društvo.

Gotovo jednako impresivno zvuči i podatak koji je objavio InStat, također poznat po nogometnim analizama. Vlašić je, naime, bio ukupno treći dribler Lige prvaka. Na prvom mjestu je, i to vrlo uvjerljivo, Neymar sa 61 driblingom, drugi je Portov krilni napadač Brahimi (36), dok je Vlašić treći sa 32 uspješna driblinga u šest utakmica. Postotak uspješnih driblinga (67%) čak mu je bolji od Neymarova (60%) učinka. U ovoj kategoriji nema Messija jer je odigrao samo tri pune utakmice.

Screenshot

Na koncu, Vlašić je u TOP deset i u kategoriji igrača koji su suigračima kreirali najviše prilika. Tu je prvi Toni Kroos s četiri kreirane prilike po utakmici. Slijede Depay (3,7), Trippier (3,7), Neymar (3,5), Pellegrini (3,5) i Mirančuk (3,2), da bi Nikola Vlašić zauzeo sedmu poziciju s tri kreirane prilike po utakmici. Fantastično zvuči podatak da je u društvu Lea Messija i Luisa Suareza...

Screenshot: Instat

Linker
25. travanj 2024 16:48