Reuters / Phil Noble Livepic / REUTERS
SVJEŽA LICA

STIŽE OPASNA KONKURENCIJA VATRENIMA Juventus troši pravo bogatstvo i dovodi svu silu pojačanja iz cijele Europe, slaže se paklena momčad

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. lipanj 2017. 00:41

Talijanski prvak Juventus, za kojeg igraju hrvatski reprezentativci Mario Mandžukić i Marko Pjaca, kreće u kupovinu nekolicine zanimljivih igrača, pišu strani mediji.

Na radaru su se, među prvima, pojavili Schick iz Sampdorije i Bernardeschi iz Fiorentine.

Schick ima odštetnu klauzulu od 25 milijuna eura, dok Fiorentina inzistira na najmanje 40 milijuna za Bernardeschija, jednog od svojih najboljih igrača, inače ofenzivnog veznog, koji se nalazi na meti još nekolicine talijanskih klubova poput Intera.

Ove je sezone postigao 11 pogodaka u Serie A, jednako kao i Schick za Sampdoriju iako i nije igrao previše. Češki napadač je mahom ulazio s klupe, no to ga nije omelo da se prometne u igrača traženog i izvan granica Italija, pa je tako zainteresiran čak i veliki Manchester United.

Radi se o dvojcu koji je osvojio povjerenje i simpatije u Italiji, a ukupna odšteta, ako je bude, nije mala, ali niti Juventusu ne nedostaje novca. Navodno, u akciju dovođenja Bernardeschija kreću odmah idući tjedan, dok bi sa Schickom pričekali razvoj situacije.

Osim Schicka i Bernardeschija, cilja se na još tri imena - Felipea iz Porta, Szczesnya, vratara Arsenala na posudbi u Romi te Emrea Cana iz Liverpoola. Felipe, po vokaciji stoper, koštao bi 30 milijuna, Sczcesny 16 milijuna, a Can 30 milijuna eura.

Ukupno, ovih pet igrača bi stajalo Juventus čak 140 milijuna eura. Puno novca, a gotovo nitko od njih ne slovi za neku veliku zvijezdu europskog nogometa. No, torinski je klub već dokazao da zna što radi i u proteklim godinama.

Linker
08. svibanj 2024 22:14