Dinamo
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
NAJVIŠA NAGRADA DOSAD!?

STIŽU JAKO BOGATE PREMIJE ZA DINAMOVE NOGOMETAŠE Evo koliko bi u džep mogli pospremiti nosioci igre Modrih ako izbore grupnu fazu Lige prvaka!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 01:08

Sjećate li se one priče oko premija, uoči utakmice s Viktorijom iz Plzena? Kad je nekoliko igrača predvođeno kapetanom Arijanom Ademijem otišlo u klupske urede i s klupskim čelnicima razgovaralo o mogućim premijama za prolazak i te prepreke u Europskoj ligi. Bilo je nekih nelogičnosti, igrači nisu sasvim zadovoljni modelom koji je bio na snazi, brzo su došli do dogovora i drugačijeg modela premiranja. Primjerice, sad više nema premija za pobjede u HNL-u kao ranije kad se nagrađivalo četiri vezane pobjede, nagrađuju se samo trofeji.

Naslov prvaka 10 tisuća eura po igraču, Kup pet tisuća eura. Ostalo za ulazak u skupine europskih natjecanja, a poglavito bogato za ulazak u Ligu prvaka čime se igrače dodatno motivira da ulože “120 posto”.

Dogovoreno je da se novac dijeli razmjerno minutaži, a saznali smo da bi oni koji su najviše igrali u kvalifikacijskim kolima u slučaju ulaska u Ligu prvaka mogli zaraditi i više od 100 tisuća eura bruto. To je dosta manje nego neto, ali svakako su to premije koje su možda i najviše dosad. Opet, po nekoj računici, nitko od sudionika ne bi trebao dobiti od manje od 25-30 tisuća eura.

Naravno, Liga prvaka je sama po sebi dovoljan motiv za svakog igrača, međutim isto je tako logično i pravedno svakoga nagraditi za taj veliki uspjeh, ako ga momci ostvare. A sigurno će i klupskim blagajnicama biti drago ako će morati isplatiti taj novac, to znači da je blagajna puna!

Linker
30. travanj 2024 10:49