CROPIX
SKROMNI U MODROM DRESU

ŠTO SE DOGAĐA S DVOJCEM KOJI JE BIO DINAMOVO 'POJAČANJE ZA LIGU PRVAKA'? Najveći dužnici maksimirske sezone imaju gotovo pa istu priču

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. listopad 2019. 13:15

Je li se u dresu reprezentacije BiH probudio Izet Hajrović? Pogodak Fincima, ovacije zeničkog stadiona i komplimenti Roberta Prosinečkog svakako bi mogli ‘pokrenuti’ Hajrovića, lani jednog od najvažnijih karika europskog Dinama, ove sezone čovjeka koji je ispao iz udarne momčadi, štoviše, u dvije utakmice Lige prvaka nije odigrao ni minutu.

Znakovi života

A osim Hajrovića, znakove života još prije reprezentativne stanke pokazao je i Damian Kadzior, koji se vraća u formu, Amer Gojak ‘preživio’ je Bjeličino špotanje i kaznu nakon Varaždina...

Dakle, više-manje bi uoči dviju možda i ključnih utakmica u Ligi prvaka protiv ukrajinskog Šahtara, Bjelica mogao imati na raspolaganju širi kadar, još više aduta u borbi za bodove koji bi mogli donijeti i europsko proljeće.

U cijelom tom opisu i dobrim vijestima koje obično stižu s reprezentativnih terena u vrijeme pauze, loša vijest za Bjelicu još uvijek je dvojac koji je ovoga ljeta došao pod egidom ‘pojačanja za Ligu prvaka’, a koji u Ligi prvaka nije dobio još niti sekunde. Štoviše, rijetko su njih dvojica i na klupi.

GNK Dinamo

Naravno, radi se o Ivi Pintu i Francoisu Moubandjeu. Portugalac je trebao istisnuti s desnog boka Petra Stojanovića ili mu barem puhati za vratom. Međutim, Pinto se dosad uopće nije nametnuo, odigrao je dosadašnje utakmice uglavnom prosječno, daleko od razine koja se od njega očekivala. No, nešto je ipak napravio dobro, na neki je način natjerao Stojanovića da bude bolji, da napreduje i slovenski reprezentativac ove sezone to doista i jest. Živi svoje najbolje dane od dolaska u Dinamo, igra sve bolje i modri trener Nenad Bjelica uistinu nema nikakve dvojbe tko mu je u ovom trenutku prvi desni bek.

A slično je, ili isto, na lijevoj strani. Moubandje, s etiketom švicarskog reprezentativca i igrača koji je godinama igrao u Francuskoj, došao je da bi na lijevom boku zamijenio prošle sezone ozlijeđenog i prosječnog Marina Leovca. Ali, okrenulo se sve, Leovac je sad zdrav, pun samopouzdanja, protiv Atalante je odigrao gotovo savršeno, bio i strijelac i time potvrdio da mu je forma na reprezentativnoj razini.

Zagreb, 180719.
Stadion Maksimir.
Francois Moubandje, novi clan GNK Dinamo, svicarski je 29-godisnji reprezentativac koji igra na poziciji lijevog beka.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

A Moubandje, u nekoliko utakmica u kojima je dobio priliku u HNL-u, nije se baš iskazao, nismo od njega dosad vidjeli ništa posebno, ni u ofenzivnom ni u defenzivnom dijelu. I morat će pokazati puno više, ako želi dobiti šansu i u Ligi prvaka, gdje baš nije bio niti ‘na mapi’.

Kad već govorimo o ljetnim pojačanjima, spadaju tu i Luka Ivanušec i Sandro Kulenović. No, oni su ipak došli u zadnji tren pa im još ne ‘podvlačimo crtu’, dok su Moubandje i Pinto sigurno već mogli i morali napraviti više.

Zasad su ostali najveći dužnici Dinamove sezone.

Linker
17. travanj 2024 01:27