Roni Brmalj / Novi list / Cropix
PROJEKT RIJEKA

Što se valja iza Riječkih brda? Zašto Kek još uvijek nije potpisao taj petogodišnji ugovor?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 22. travanj 2016. 13:12

Ako se remi s Rujevice pokaže ključnim u Dinamovim nastojanjima da obrani naslov prvaka, značit će to da je sezona Rijeke neuspješnija od prethodne.

Rijeka je već na prvoj prepreci ispala iz Europe, u polufinalu Hrvatskog kupa šokantno izgubila od Slavena Belupa, a sada se polako gasi i san o naslovu prvaka. Iako je bodovni jaz za Dinamom smanjen u odnosu na prethodne godine, Rijeka će ovu sezonu okončati bez da je osvojila trofej ili afirmirala nekog mladog igrača. U takvoj situaciji često se postavlja pitanje odgovornosti na svim razinama, prije svih trenera, ali Matjaž Kek do sada je uvijek imao bezrezervnu podršku predsjednika Damira Miškovića.

Teško je reći je li sve izgledniji krah ovosezonskih ambicija Rijeke nešto promijenio po tom pitanju, ali znakovito je, primjerice, da Matjaž Kek još uvijek nije potpisao novi petogodišnji ugovor koji je najavljen krajem siječnja. Sve je bilo dogovoreno još u Dubaiju, ali se potpis još uvijek nije dogodio. Kek je jednom prilikom istaknuo da mu papir ništa ne znači, što je sasvim razumljivo zbog prirode trenerskog posla, ali bi potpis na novi ugovor bio jasan signal da Mišković i dalje vidi slovenskog stratega kao središnju figuru projekta “Rijeka prvak Hrvatske”.

Linker
05. svibanj 2024 21:21