STOKE CITY - NEWCASTLE

Stoke se želi iskupiti za domaći poraz od Redsa, Svrake najavile pobjedu

Gosti iz Newcatsle su pak u ovom tjednu doživjeli svoj prvi ovosezonski poraz. U Liga kupu je bio uspješniji Blackburn u pravoj maloj golijadi nakon produžetaka
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 31. listopad 2011. 11:07

Nakon uvjerljivog poraza od Arsenala, doživio je Stoke i prvi poraz ove sezone na domaćem stadionu. Iako su imali vodstvo protiv Liverpoola i čak bili bolja momčad na terenu, nisu našli način da zaustave Urugvajca Sureza. Nakon što je odigrao vrlo solidno tu utakmicu, danas bi se opet u sastavu trebao naći stoper Woodgate, koji je nosio dres Svraka u jednom dijelu svoje karijere. Spreman bi trebao biti i krilni igrač Pennant koji posljednji dvoboj napustio šepajući.

- Moramo biti zadovoljni učinkom ove sezone. Naravno da smo mogli i bolje, no igramo u strašnom tempu svaka tri dana i nije lako uvijek pobijeđivati - prokomentirao je posljednje rezultate vratar Begović.

Na današnji susret se osvrnuo domaći strateg Pullis istaknuvši da je Newcastle odlična homogena momčad bez velikih zvijezda, no u kojoj svatko u svakom trenutku zna što treba raditi. Mi bismo pak dodali da su u ovom trenutku samo malo rezultatski naprednija verzija Stokea.

Gosti su pak u tjednu doživjeli svoj prvi ovosezonski poraz. U Liga kupu je bio uspješniji Blackburn u pravoj maloj golijadi nakon produžetaka. Osim po sedam golova, dvoboj će biti zapamćen i po pravom malom trileru. Naime, Blackburn je imao vodstvo od 2:0, koje su Svrake anulirale u sudačkoj nadoknadi s dva pogotka. U produžetku su opet pet minuta prije kraja sustigli prednost suparnika, no nakon četvrtog gola Giveta u 120. minuti, više nije bilo povratka.

Pitanje je koliko je takav poraz psihički ispraznio goste, jer fizički svakako jest. U odnosu na tu utakmicu, trener Pardew bi u početni sastav mogao vratiti veliku radilicu u sredini terena Tiotea, te braniča Stevena Taylora. Potonji je protiv Wigana slomio nos, no danas bi trebao nastupiti sa zaštitnom maskom. Nema Pardew puno boljih alternativa s obzirom da je Williamson od ranije ozlijeđen.

- Vrlo teško se braniti protiv njih. Prošle sezone smo doživjeli težak poraz za kojeg ja preuzimam apsolutnu krivicu. Tada smo se više bavili mišlju kako njih zaustaviti, a ne kako im zaprijetiti. Ovaj put se to sigurno neće ponoviti. Kako će oni igrati u napadu svi znaju i tu se teško nešto može promijeniti. No, pitanje je kako će reagirati ako ih se dobro napadne - otkrio je Pardew dio svoje taktike.

Linker
20. rujan 2024 02:19