CROPIX
TEŽAK POVRATAK NAKON OZLJEDE

STRANI MEDIJI VEĆ OTPISALI VELIKOG TALENTA HRVATSKOG NOGOMETA, ALI ISTINA JE POTPUNO DRUGAČIJA Agent tvrdi: 'Znaju oni jako dobro koga su doveli'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. prosinac 2018. 13:09

Fiorentina danas dočekuje Juventus u 14. kolu Serie A, dva kluba Marka Pjace bit će na terenu, međutim on neće. Bolovi u leđima izbacili su ga iz konkurencije. No, koliko god pojedini u napisima sugerirali da će Pjacu u Fiorentini prekrižiti i generalno, to je ovo časa samo zloguko gatanje. Hrvatski reprezentativac među Violama ima solidnu minutažu, a da ga ne ‘peru’ ozljede, vjerojatno kao posljedica duže stanke, bio bi na terenu i više.

Još prije Engleske na Wembleyju osjetio je bol u leđima, to je razlog zbog čega u proteklom kolu nije bio starter s Bolognom jer trener Pioli ga je takvim vidio. Pjaca je prevladao probleme s operiranim koljenom, ne i muskulatorom, mišići i razne druge anomalije javljaju se svako toliko. Pjaca dugo traži pravi put, ali ne čudi nakon tako rastegnutog bolovanja. Za Fiorentinu je igrao 11 utakmica u Serie A, šest od starta, nikad svih 90 minuta jer u više navrata sam je tražio zamjenu zbog grčeva. Ima po jedan gol i asistenciju.

Rijeka, 151018.
Stadion Rujevica. 
Prijateljska utakmica, Hrvatska - Jordan. 
Na fotografiji: Marko Pjaca.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

- Pjaca je dan prije utakmice s Engleskom istegnuo ligamenta leđa, stanje se kasnije pogoršavalo, zato nije igrao s Bolognom, a neće ni s Juventusom. U fazi je mirovanja. Nažalost. Inače bi sto posto krenuo u prvih 11. To bi mu bila lijepa prilika da protiv Juventusa nešto odigra i pokaže koliko vrijedi - kazao nam je Marko Naletilić, renomirani menadžer koji zastupa i Pjacu, dodajući:

Pristojna minutaža

- Nisu točne tvrdnje da Pjaca ne igra. Koga to zanima neka pogleda statistiku, ima sasvim pristojnu minutažu. I protiv Rome je trebao biti na terenu od početka, ali također nije zbog problema s muskulaturom. Trener Pioli na njega apsolutno računa. Istina je da još uvijek lovi formi, ali i da je sada u puno boljem stanju nego na SP-u. Neusporedivo je to. Tko god je imao takvu ozljedu kaže da je njegovo stanje forme sasvim normalno. Najbitnije je da s koljenom problema više nema. Jasno da igrač u trenutku povratka nije isti kakav je bio prije ozljede. To je proces. Pjaca je osobno zadovoljan u Firenci. Ima izuzetno dobar tretman kod Piolija. Druga je stvar što smo navikli na njegove golove i asistencije. U tome se traži, posjeduje neosporne kvalitete i to će doći na svoje mjesto.

Prije mjesec dana pojavila se tvrdnja u medijima da Fiorentina neće otkupiti njegov ugovor, kao i da ga Juventus više nema na radaru.

- Prepisuje se s nekih talijanskih portala, pa se čak ni ne prenese točan prijevod teksta. U tom konkretnom članku stajalo je da zasad Marko nije ‘eksplodirao’ u Fiorentini, da nije još vratio pravu formu, ali kako netko može komentirati nečiji otkup koji se treba dogoditi tek 1. svibnja 2019? Ima dovoljno vremena, posebice kroz proljetni dio prvenstva, da odigra fenomenalno dva mjeseca, što bi se u njegovom slučaju trebalo dogoditi kad dostigne formu i naravno da će se tek tada znati stav Fiorentine kupuje li ga ili ne. U tom će času ljudi iz kluba reći kakav je ostavio dojam. Još je prerano. Zna Fiorentina koga je dovela. Ako me sada pitate hoće li ga otkupiti, to ne znam ni ja. Ali da su već sada odlučili da ga neće uzeti, to nije istina. Sve će se znati toga 1. svibnja.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Posebna motivacija

Za Fiorentinu bi svaki bod bio premija, jer Stara dama je barem za dvije klase jača...

- Juve je miljama ispred svih momčadi Serie A. Ima Ronalda koji praktično riješi svaku utakmicu, izravno ili neizravno. Fiorentini bi bila velika stvar da izvuče neodlučeno. Kad bi Pjaca igrao on bi bio izuzetno motiviran protiv Juventusa, zato im posebno fali. Čak i ovakav kakav je sad. U svojoj minutaži uvijek napravi nešto ekstra, jer to ima u nogama. Očekujem pobjedu Juvea ili remi. Inače, ogroman je animozitet između navijača tih klubova - zaključio je Naletilić.

Linker
06. svibanj 2024 11:53