Facebook
TEŠKO JE SHVATITI TOLIKU NESREĆU

STRAŠNA POZADINA TRAGEDIJE KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU 45 minuta trajala je borba za život najboljeg strijelca lige, Bruni je nedavno preminuo i otac...

Prije nekoliko mjeseci preminuo je i Brunin otac, pa je zaista teško shvatiti kako se sada osjeća čitava obitelj, sestre Martina i Zorica i Gabrijel sigurno proživljavaju užasne trenutke, a mi im samo možemo izraziti najdublju sućut
Piše: Ivan SalantićObjavljeno: 24. ožujak 2018. 20:54

Slavonski Brod je u šoku. Utakmica 3. HNL Istok između domaće Marsonije i požeške Slavonije trajala je svega sedam minuta zbog tragične smrti 26-godišnjeg Brune Bobana.

Jedna sasvim uobičajena situacija na terenu u kojoj ga je lopta pogodila u prsa dovela je do zastoja srca, a da stvar bude još teža i tužnija, prvi mu je u pomoć pritrčao Mario Rezo, vratar Slavonije i Brunin šogor. Vrlo brzo su pritrčale liječničke službe oba kluba, međutim sva nastojanja liječnika i fizioterapeuta u prvih nekoliko minuta ostala su uzaludna. Nakon desetak minuta na teren je stigla i Hitna pomoć, ali ni njihova ekipa nije ni nakon 45 minuta pokušavanja uspjela reanimirati nesretnog Brunu.

Tijekom čitave ove mučne situacije nitko sa stadiona nije odlazio, čuli su se jauci i s terena i s tribina, molitva, u nekoliko navrata kada bi Bruno dao znak života i glasno bodrenje, no na kraju se dogodilo ono najgore.

Podsjetimo se, Bruno je prošle jeseni igrao u Slavoniji i ovoproljetno je pojačanje Marsonije, a trenutno i vodeći strijelac 3. HNL Istok. Prije nego se dogodio ovaj tragičan slučaj u 2. minuti utakmice asistirao je za vodeći pogodak Marsonije koji je postigao Balentović.

Bruno je iz poznate nogometne obitelji koja živi u Velikoj, a njegov brat Gabrijel važan je igrač Osijeka. Rođen u Požegi 12. kolovoza 1992. godine, prve nogometne korake zajedno s bratom Gabrijelom napravio je u svojoj Velikoj, a u kasnijoj karijeri igrao je kao prvoligaš u Zagrebu otkuda se vratio u Slavoniju. Ove zime je, s velikom radošću i s puno ambicije da naprave rezultat i vrate brodski klub u 2. HNL, došao u Marsoniju na poziv Roberta Špehara s kojim je postao doslovno veliki prijatelj za zajedničkog rada u Požegi što, kada je Bruno u pitanju, i nije bio nekakav problem jer se nevjerojatnom lakoćom uvlačio ljudima pod kožu.

Nakon ovog događaja igrači obje momčadi ostale su šokirani u svlačionicama još sat-dva, ne shvaćajući što se dogodilo njihovu suigraču.

Inače, prije nekoliko mjeseci preminuo je i Brunin otac, pa je zaista teško shvatiti kako se sada osjeća čitava obitelj, sestre Martina i Zorica te brat Gabrijel sigurno proživljavaju užasne trenutke, a mi im samo možemo izraziti najdublju sućut.

Linker
10. prosinac 2023 21:28