Clive Brunskill/Getty Images
LJETNI MERCATO

STRES VATRENIH NA ZADNJI DAN PRIJELAZNOG ROKA Boban doveo prvo veliko hrvatsko pojačanje! Još trojica Vatrenih bi mogla promijeniti klub

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. rujan 2019. 10:25

Hoće li ovaj ponedjeljak biti ludi dan transfera u taboru Vatrenih ili će neko od bitnih imena za izbornika Zlatka Dalića uoči utakmice sa Slovačkom zapasti u stanje šoka? Informacije se u finišu prijelaznog roka nerijetko mijenjaju iz sata u sat.

Ante Rebić u nedjelju nije igrao za Eintracht u bundesligaškoj utakmici s Fortunom Düsseldorf. Iz kluba su ustvrdili:

- Na vlastiti zahtjev.

Rebić je treneru Adiju Hütteru već dao do znanja da ga ostanak u Frankfurtu neće učiniti sretnim, a u zadnji čas javio mu se - Milan.

Paolo Maldini i Zvonimir Boban nisu iz Atletica uspjeli dovesti Correu i pregovaraju s Nijemcima da napad pojačaju srebrnim Hrvatom iz Rusije. Čim je Boban preuzeo funkciju u Milanu, počelo se špekulirati da će angažirati Brekala, Lovrena, Kramarića... Na kraju je transfer napravio Rebić, koji je jutros stigao u Milan i tijekom dana bi trebao potpisati ugovor. Spominje se posudba s pravom otkupa za 25 milijuna eura.

Rebić očito računa da će dogovor biti sklopljen čim je digao ruke od utakmice Eintrachta. Ranije ga se povezivalo s Interom, pisalo o zanimanju Atletica, no nije izgledalo da će ga uzeti neki veliki klub. Do Milana, koji je u ozbiljnu priču uletio dva-tri dana prije no što padne zastor. Danas u ponoć. Rebić je već igrao na Apeninima, u Fiorentini i Veroni. Tada nije ostavio trag. Viole su ga kupile od Splita 2013. godine, jednom ga posudile i RB Leipzigu.

Soccer Football - Bundesliga - Eintracht Frankfurt v TSG 1899 Hoffenheim - Commerzbank-Arena, Frankfurt, Germany - March 2, 2019  Eintracht Frankfurt's Ante Rebic celebrates scoring their first goal  REUTERS/Kai Pfaffenbach  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video - RC115571CC80
Reuters

Da je posao, praktički, gotov, a Rebić već može tražiti stan u Milanu, potvrdio je Fredi Bobić, sportski direktor Eintrachta, ne otkrivajući imena:

- Mogu potvrditi da smo u pregovorima s klubom čije ime ne bih još rekao. Rebić je tražio da ne igra protiv Fortune. Također, za njega ćemo dobiti i jednog napadača o čijem imenu isto tako zasad ne bih. Ako sve prođe kako treba, na kraju neće biti loše za nas - najavio je Bobić današnji potpis ugovora o posudbi po kojem će Rebić u Milan, a Portugalac Andre Silva u Eintracht.

Neće prvi put rujansko okupljanje Vatrenih proteći u znaku prijelaznog roka, bilo je u kampu nacionalne vrste i potpisivanje ugovora. Reprezentativci se trebaju okupiti do 12.30 u hotelu Capital, ne bi čudilo da nekih ne bude ni do treninga u 19 sati. Rebića danas očekuju u Milanu na liječničkom pregledu.

Ivan Rakitić, kojeg mjesecima sele iz Barcelone, što je odbijao, tek je sada vruća priča. Prema informacijama iz nacionalne vrste, u ponedjeljak će se znati hoće li Rakitić doletjeti u Zagreb i priključiti se ekipi ili će možda skrenuti na neku drugu destinaciju. Primjerice u Torino. Možda Pariz. Nije razmišljao o odlasku, a sada važe, doprlo je do novinara u nedjelju.

BILBAO, SPAIN - AUGUST 16:  Ivan Rakitic of FC Barcelona looks on during the Liga match between Athletic Club and FC Barcelona at San Mames Stadium on August 16, 2019 in Bilbao, Spain. (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

U dvije posljednje utakmice Barcelone nije igrao ni minutu, prije toga u Bilbau samo drugo poluvrijeme. Od najstandardnijeg igrača postao je pričuva, iako je u veznom redu novi jedino Nizozemac De Jong. Trener Ernesto Valverde tvrdi da je to njegov izbor, da se ne radi o pritisku u klubu. Vjeruje li mu itko? Nakon pet sezona i 13 trofeja s Kataloncima to što rade Rakitiću je podcjenjivački. Neovisno o tome koji motiv tjera Valverdea da za čovjeka bez kojeg nije započinjao ni najbenignije utakmice sad govori da nije dovoljno dobar, da su drugi, njegove zamjene, preko ljeta postali bolji, pitanje je može li odnos Rakitića i aktualnog trenera Barcelone biti kao ranije. Kako će Ivan imati povjerenja u njega? Vjerojatno je to razlog što je ipak počeo razmišljati o transferu. Iako samom Rakitiću napuštanje Barcelone nije bilo ni u kakvim planovima, a i sad je lako moguće da će ostati. Najviše se piše o interesu Juventusa.

Zagreb, 210319.
Stadion u Maksimiru.
Kvalifikacije za UEFA Europsko nogometno prvenstvo 2020, skupina E, Hrvatska - Azerbajdzan.
Na fotografiji: Lovre Kalinic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Za Dejana Lovrena i Lovru Kalinića bilo bi savršeno da do ponoći promijene poslodavca. Kolike su šanse? Lovren je već mislio da će u Romu, na kraju je tamo završio Chris Smalling iz Manchester Uniteda jer se Rimljani i Liverpool nisu dogovorili. Ostale su i neke druge opcije pa se čeka odgovor. Engleski list Mirror piše da Aston Villa angažirano traži kupca za Lovru Kalinića. Navode da mu je plaća nakon ulaska u Premier ligu porasla za milijun funti, što je, zapravo, i logično, da ima 2,5 milijuna funti godišnje.

Soccer Football - Champions League Final - Liverpool Media Day - Melwood, Liverpool, Britain - May 28, 2019   Liverpool's Dejan Lovren during training   Action Images via Reuters/Craig Brough - RC11D3D345D0
Reuters

To su četiri žarišne točke posljednja 24 sata transfer groznice. Lovren je već nekoliko dana u Zagrebu, Kalinić u Splitu. U utakmicama klubova ovaj vikend nisu sudjelovali.

Glave drugdje

Zlatko Dalić ima otvorena pitanja o spremnosti i raspoloženju pojedinaca, mnogo ovisi o izborniku, ali i njihovoj svijesti i savjesti da se za Trnavu treba mobilizirati, ondje se ne može igrati s glavama na drugim adresama, u privatnim i klupskim temama, i dobiti. A eventualni poraz značio bi da gori pod petama. Zato nije nebitno kako će ovaj ponedjeljak okončati, tko će od igrača na kraju biti sretan, a tko možda potonuti.

Linker
16. travanj 2024 18:19